Горсов трябва да възстанови и сумата от 132 287 лв. от дарителската сметка за лечението на дъщеря му, която е изтеглил неправомерно и към която ще се начисляват и лихви до момента на пълното им погасяване.
Освен това той трябва да  плати 6531 лева разходи по делото.
Самият Красимир Горсов поиска да бъде признат за невинен, а това, че той е бил засичан в игрални зали, е вследствие на стреса, който е изживял след инцидента с дъщеря му Мануела Горсова, твърдяха защитниците му. Според адвокатите, няма преки доказателства за това, че Горсов е изразходвал пари от сметката за лечението на дъщеря му за залагания.
Две години ефективна присъда поиска по рано прокуратурата за Красимир Горсов. Мотивът бе, че той се е подиграл с обществото.
Бях осъден по това дело преди то да е започнало, каза Красимир Горсов след произнасянето на присъдата от Софийски районен съд, цитиран от Фокус.
Той не отговори категорично на въпроса дали има документи, с които да докаже, че с парите не е злоупотребено. Няма от какво да се срамувам, добави Красимир Горсов.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Софийски градски съд.
Прокурорът по делото Димитър Петров каза, че не е съгласен с присъдата и ще протестира пред съда. Обвинението поиска ефективно излежаване на присъдата, заради висока степен на обществена опасност и морална укоримост на деянието. Горсов е бил освободен от наказателна отговорност за шофиране в нетрезво състояние и глобен с 3000 лв.
Вижте видео