Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха "Орлов мост". Преди това те се събраха на площада "Княз Александър Първи", откъдето тръгна и шествието им. То мина по бул. "Дондуков", където движението за кратко беше спряно и продължи до паметника на Васил Левски.

Пред паметника на Апостола протестиращите спряха за кратко, коленичиха и отдадоха почит с минута мълчание. Протестът стигна до "Орлов мост" и блокира движението там.

Демонстрантите скандираха "Мафия" и "Оставка", "Правим го за България" и предупредиха, че протестите ще продължат.

Столичанка протестира против скъпия живот

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

По-късно протестиращите отново се събраха на пл. "Независимост", където блокираха движението, развяваха националния флаг с викове "Оставка". Към събралите се демонстранти се присъединиха и мотористи.

Димки на жълтите павета

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

Днес протести срещу високите цени на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката "Гражданска отговорност" се провеждат в цялата страна.

Главен път Е-79 между Благоевград и Симитли беше блокиран от протестиращи около 6 часа. Движението бе преустановено и по стария път от Симитли за Благоевград. 

От Съюза на транспортните работници заявиха в следобедните часове, че отдавна приканват протестиращите да се отдръпнат и да освободят движението, но към онзи момент - безуспешно. В двете посоки се образуваха километрични опашки от леки и товарни автомобили. Протестът на главен път Е-79 в край Благоевград в района на мотополигона започна в 12 часа и в него се включиха шофьори с автомобили и мотори от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев и Дупница. Към 18 часа от МВР съобщиха, че движението е възстановено.

Председателят на парламентарната комисия за контрол на приходните агенции Емил Димитров-Ревизоро смята, че политически кръгове плащат за организирането на протести по всякакви теми.