Национален протест срещу високите цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация се провежда днес в цялата страна. Недоволстващите блокираха движението по магистралите и редица главни пътни артерии.

Колоните от автомобили по пътищата в неделния ден са огромни.

Със скандирания "Мафия", протестиращи блокираха центъра на София. Точно в 14 ч оглушителни клаксони на автомобили се чуха в столичния център. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" при т.нар. "Триъгълник на властта" са блокирани.

Стотици автомобили тръгнаха на автошествие по улиците на Стара Загора. Множеството се отправи към края на града в посока Казанлък, до където всъщност имаше разрешение за протест. След като организаторите прекратиха протеста, множеството се отправи към автомагистрала "Тракия". В 14 ч участъкът при Стара Загора беше блокиран и в двете посоки от протестиращите.

Протестиращите от Благоевград и региона затвориха в 13.10 ч главен път Е-79 с жива верига. Блокадата е на изхода на града в посока Симитли, местността "Полигона". Органите на реда пренасочиха потока пътуващи по обходния път Благоевград - Долно Церово - Железница, но протестиращите затвориха и него. Хората развяват трибагреници и скандират, че повече няма да търпят. Блокада има на Е-79 и при Дупница, както и на ГКПП Кулата. Тежкотоварните камиони се пренасочват през града.

Най-малко хиляда коли се включиха в протестното шествие в Пловдив , което промени първоначалния маршрут и със скорост 4-5 км в час буквално блокира централната част. След това протестиращите се придвижиха до магистрала "Тракия" и спряха движението.

В Бургас протестът затвори магистрала "Тракия" и в двете посоки. Стотици автомобили се движат с надпис "Протест" и включени клаксони. Голяма част от протестиращите подкрепиха и майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието продължи до входа на автомагистрала "Тракия". Изключително натоварен е трафикът.

Стотици шуменци се събраха пред зала "Арена" в града срещу високите цени на горивата. Участниците в протеста блокираха улица "Марица" и си направиха разходка по пешеходната пътека, възпрепятствайки преминаването на автомобилите. След това протестиращите блокираха движението по магистрала "Хемус" за повече от час и в двете посоки.