Предложението на БСП да отпадне наредбата не бе прието. Отхвърлено бе и искането за отстраняване на председателя на Комисията по транспорт Радослав Тошев от ГЕРБ, предаде БНР.

При гласуването на наредбата Общинският съвет остави в сила привилегиите си за паркиране. Съветниците не приеха предложението на председателя Елен Герджиков да отпадне възможността за общински съветници и служители на общината да ползват безплатно зоните за паркиране.

Общинските съветници приеха само предложението на Комисията по транспорт, съгласно което ще бъдат намалени документите, които трябва да подават кандидатстващите за винетен стикер по местоживеене. Осигуряват се и повече места за паркиране за хората с увреждания.

Остава обаче годишната такса, която живеещите в центъра ще трябва да плащат - 150 лева в Синята зона и 100 - в Зелената, за една кола.
От опозицията се заканиха да сезират Административния съд и Комисията за защита от дискриминация.
Общинският съвет не прие и идеята на гражданите Синята зона в събота да отпадне.

В началото на заседанието на Общинския съвет, около 100 души се събраха на протест на "Московска" 33. Протестиращите подредиха автомобилни гуми пред сградата на общината и блокираха движението по улицата. Имаше засилено полицейско присъствие в района. Сред протестиращите бяха и симпатизанти на ВМРО и „Атака”.
Част от лозунгите гласяха: „Атака: Стикерът е незаконен данък”; „Дупка плюс дупка равно на Синя зона”; „Ще ви посиним зоните”. Чуваха се скандирания „Мафия”, „Оставка” и призиви общинските съветници да излязат от сградата на общината, а „ако искат да преминат по улицата, да платят по 2 лева”.

Вечерта в столицата отново имаше протест. Недоволните блокираха за кратко кръстовищата на бул. "Патриарх Евтимий" и пл. "Славейков". Над 50 полицаи им препречиха пътя на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и улица „Граф Игнатиев", предаде "Фокус". Протестът завърши пред Националния стадион "Васил Левски".
Чуха се скандирания„Бойко Борисов футболист” и "Тигрите” по повод  благотворителния мач между звездите на българския футбол и техни колеги от чужбина, в който играе и премиерът тази вечер.

Протестите ще продължат, заканиха се недоволните столичани.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че около 70% от предложенията на група граждански организации са взети под внимание в новите промени.
С почти 20% е намалял трафикът и паркирането в централните зони на столицата, добави тя.
Според Фандъкова, за съжаление, диалогът с гражданите се изместил и в него се съзирало политическо участие.
"Тази година ни очаква наред с продължаването на строителството на метрото и с активната подмяна в транспорта с нови коли. Ще успеем да задържим цената на билетите в градския транспорт на 1 лв.", обеща Фандъкова.