Общински съветници и служители в София пак ще паркират безплатно

Новата наредба за организацията на паркирането в София остава непроменена - с винетен стикер по местоживеене, цена и времетраене на зоните, и привилегии. Над 100 души протестираха пред Столичната община срещу новите правила, но това нищо не промени.

Обратно в новината

Коментари - Общински съветници и служители в София пак ще паркират безплатно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е община , а сбор от престъпници, които рекетират гражданите. Защо не се отказаха от привилегиите си? И другите граждани са призовани да пътуват с обществен транспорт, а те не, другите плащат за паркинг, а те не,защо? Такива заплати си раздават, а на всичкото отгоре безплатно ? Това не е демокрация.. А г-жа Фандъкова, като не иска да се политизира протеста, да го оглави тя, ама нейната партия друго казва, тогава каво се оплаква... Скоро ще се разделим с тази крадлива партия, защото те са "крадците, които викат :дръжте крадеца!

Протести до отстояване на гражданските ни права, сезиране на прокуратурата за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби и главата на Радо Тошев и Петър Диков! Никакво отказване, тези плужеци трябва да си ходят, ГЕРБ правят голяма грешка!

Такива ми ти уабутьи. Сегодня в София, tomorrow -- във Всички кътчета на Земите-Ни. ..... Считам, че Рекетът ( Да ! ...Р-Е-К-Е-Т-ЪТ !!! ) над Нас Данъкоплатците Е Непоносим. ======= Всички Вън !! Сега и Веднага !!!

да започне безогледното ,уродливо и алчно застрояване нямаше такъв проблем.И защо всички вие-хленчещи и протестиращи-нямате гаражи и паркинги ,а само апартаменти,офиси,магазини,от които да печелите,печелите,печелите-без да работите.Е-сега ще си платите стикер и -толкова.Само не би трябвало да се примиряваме с привилегиите на общинарите-длъжни са да си плащат като всички останали.

Абе трябва ли да изядат боя тея общинари за да разберат че народа решава тези неща а не те?

Алчността и наглостта българска нямат край. Особено на управляващите, от която и партия да са те.

Преди три години, Върх. адм. съд (Решение 15599/2009 г. - има го на сайта на ВАС) отмени подобна организация на паркирането с поне три аргумента: - незаконно е безсрочно (повече от 3 ч.) платено паркиране в т.нар. "синя зона"; - незаконно е това право да зависи от брой собственици (само 1 кола на жилище); - незаконно е да се прави разграничение между постоянен адрес и настоящ адрес. Сега пак ВАС е на ход.

Протести до отстояване на гражданските ни права, сезиране на прокуратурата за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби и главата на Радо Тошев и Петър Диков! Никакво отказване, тези плужеци трябва да си ходят, ГЕРБ правят голяма грешка!

Защо общинарите са такива боклуци, нали ние си ги избрахме? При всеки следващ избор, колкото и да внимаваме все едно и също. Явно има нещо сбъркано!

"Проверете колко получава един съветник - под 180 лв. Заплатата на всяка чистачка е по-голяма. Идвам поне веднъж на ден в общината, за да изпълнявам ангажиментите си", коментира Янакиев. Общинарите трябва първи да изпълняват правилата, които те самите приемат. Г-н Янакиев проверил ли е заплатите на другите хора, които паркират в центъра за да изпълняват ангажиментите си или живеят там?

Ама вие сериозно ли коментирате такива глупости от страна на идиот? В съда това се нарича "лъжесвидетелство". А общинар под 30 000 на година няма. Члановете на СОС въобще не ги коментирам. При тях цифрите доближават и понякога надминават "западния стандарт"!

Не се вълнувам от битовите проблеми на софиянци, нито от техните сини, зелени, или пенбени зони (в нашият град аз също плащам по левче на час, ако искам да спра в централната част), но ги съжелявам, защото ги карат яко да духат супата.При нас платеното паркиране е до 17:00 часа. Така, че живеещите там могат спокойно и безплатно да си паркират колите вечер, пред домовете си.

Най-смешни са "червените прашки",които извършиха кражби и други престъпления за милиарди с цената на национална катастрофа,но не пропускат и най-малката възможност да яхнат и най-мижавия повод за протест!А склонността им да кадруват и уволняват политически неудобните,изобщо не е умряла-все едно не е 2012,а 1972г.Въпреки че тази наредба не ми е по вкуса,тъй като живея в "синята зона",аз съм склонен да се подчиня,защото до преди 2г.тука беше истински кошмар-заети тротоари от коли,стана и убииство с пистолет при скандал за паркиране!Във всяка държава на Европа има ред тъй като хората имат развито обществено мислене,а не мислят само за собственото си удобство!

напълно те подкрепям в изказването ти!!

Никол, а как точно когато ти или аз, които живеем в центъра, си плащаме за паркираната кола, броят на колите ще намалее??? Ти имаш ли намерение да си продадеш колата или апартамента, но задължително на някой без книжка????

Значи, за едни може безплатно, а други където живеят в зоните трябва да плащат. Нещастен народ сме ние българите, защото все попадаме на управници, които нямат волята да променят мисленето си. Факт е, че властта променя негативно мисленето и то в ущърб на хората. Жалка работа!

Не попадаме - те са си все едни и същи - > Нямаме волята да ги сменим, волята е силно казано - нямаме условия да ги сменим тези с тоталитарното мислене - за съжаление във властта се влиза не с знание и съзнание а просто щото тате и мама са били там - наследство...

Да де, ама човеците не са 100!

ОТРЕБКАТА ТОШЕВ СИН НА ДЪРТИЯ ДОНОСНИК ТОШЕВ КАК СЕ НАМЪРДА В ОБЩ. СЪВЕТ. ТОЙ С ЪС СТАРИТЕДОНОСНИЧЕСКИ НОМЕРА НА БАЩА СИ ЛИ ЩЕ НИ ВЪВЕЖДА РЕД В СОФИЯ. МАЛКОТО ДОНОСНИЧЕ И КУЧКАТА ХАНДЪКОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРОГОНЕНИ С КАМЪНИ ПОНЕ НА 20 КМ. ОТСОФИЯ. ХОРА НА БУНТ НА БОРБА СРЕЩУ ГРОЗНОТО ГРОБАРСКО РОБСТВО КОЕТО СЕ ОПИТВА ДА НИ УНИЩОЖИ. АКО ТРЯБВА ДА ИЗВИКАМЕ ОТНОВО ДЯДО ИВАН ДА НИ СПАСЯВА. ТОЙ ЗНАЕ И МОЖЕ И НИЕ ЩЕ МУ БЪДЕМ БЛАГОДАРНИ

Докато си траем, така ще е. Ще си правят с нас каквото си искат.

Точно така, затова всеки който може да подкрепи протестите, домати или яйца също е време да носим.

1. Народа избира управниците, за да решават проблемите на обществото безболезнено, в полза на всички и по възможност без допълнително финонсово бреме. 2. Нашите управляващи решават проблемите ,като ни товарят финансово, облагодетелстват определена група(в случая а и изобщо) себе си, създават допълнителен хаос и напрежение. 3. Това не е от сега. Още веднага след 1878г. първите управляващи са и бивши поборници , забравили каква кауза са защитавали и втурнали да уреждастс блага себе си и ближните. 4. За какво са ни такива управляващи, кому е нужно такова общество дето гледа само собствения тумбак да напълни -още по-добре ако е за сметка на бнарода!

Протести до червено, с домати в ръце да излезем. До отстояване на правата ни и всички миризливи цигани като Тошев в затвора!

само за съветниците или и за служителите? бройката набъбва, а като сложим и техните семейства...

Колко са потърпевшите от "синята" зона, стикерите и таксите? Заслужава ли си да ни заливате постоянно с информация за техните проблеми? Аз живея в краен квартал. Тук също има проблеми с паркирането. Купих си гараж за 12000 евро за да си подсигуря паркомясто. Сега съм спокоен, плащам си заема. Трябва ли и аз да излезна на протест и да заявявям по националните медии че общината е "длъжна"(!!!) да ми подсигури паркомясто и едва ли не цяла България трябва да ме съжалява. Нямам нищо против протестите, и това че хората имат чувство че администряцията ги "цака с топла бира". Просто не разбирам защо това е национален проблем.

Браво!

Щото си прост затова не разбираш

ОК, прост съм. Но, някак си ми е стигнало мозъчното вещество да си разреша проблемите с паркирането без да мрънкам по медиите. И то за доста повече от 150 лева на година. Сега поразсъждавай колко "сложни" са лицата дето само висят по телевизора, и цяла България им е длъжна.

Бил съм в доста градове в Европа. И на много места съм виждал многоетажни паркинги вкл в централни зони с цена за паркиране 50 цента за час. Обърнете внимание на цената и на условията - закрити, наистина с охрана. Към това сметнете и разликата в покупателната способност и разликата в инвестицията и текущите разходи (основно разликите в заплатите на обслужващия персонал е ремонтите за поддръжка) . Така ще разберете колко е раздута сумата , която под формата на узаконен рекет прибират у нас и в частност в София срещу смешни инвестици и никакви усилия за охрана на автомобилите. Аз лично избягвам излишно да въртя автомобил из града, но пък ми откраднаха и половин дузина велосипеди :( А от МВР-то само вдигат рамене.

Я кажи според теб, колко струва построяването на подземен паркинг за 2000 коли? Че ми писна да слушам глупости... А иначе синята зона и правилата за паркиране в центъра са съвсем отделно нещо от това как се харчат парите и дали някой ги краде!

Такъв за толкова коли не може да се построи, защото няма подходящ парцел в центъра а по метростанциите няма как да се изплати. А иначе желаещи да строят има, но от Общината не правят нищо в тази посока - не създават условия бизнеса да строи. Целта разбира се е прибирането на паеите от синята зона.

Вън гербаджийският боклук от София !!! Никога не гласувай за герб!!!!!

През последните 10тина години можеха да построят 5 , 6 многоетажни паркинга в центъра на града , но решиха да решат проблема по мутренски ,от типичната мутра Радослав Тошев!!!

Хей общинарски боклуци, да знаете какво им мисля на вашите майки?!

За бога спри се!Не ги размножавай!

На изборите пак гласувайте за тях за да може да зонират и кварталите

Е това е наглост! Сам да си гласуваш привилегията да паркираш безплатно, а вся осталная сволач да плаща!

Протести до отстояване на гражданските ни права, сезиране на прокуратурата за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби и главата на Радо Тошев и Петър Диков! Никакво отказване, тези плужеци трябва да си ходят, ГЕРБ правят голяма грешка!

той петър диков е психопат. да го приберат в специализирано заведение с усмирителна риза и да му правят спа-процедури със студени душове и вани и електрошок. пък радо тошев не го познавам. той до вчера е бил един от нас, не му се е работело и е станал политик

Дали да има такси за паркиране в центъра е въпрос, чиито отговори и в едната, и в другата посока имат своите аргументи. НО въпросът дали да има привилегия за безплатно паркиране на общинските съветници може да има само едни отговор и той е - НЕ!!! Защото не им е необходима тази привилегия - тези, които са запознати знаят, че общинският съветник не е ангажиран като такъв повече от по няколко часа в няколко дни от месеца - за участие в комисиите на съвета и в заседанията му. А за какво им е да паркират безплатно през останалото време - ако имат офиси в центъра, то това е абсолютна наглост! Дори да оставим тези детайли настрана - за какво се потрошиха толкова милиони за строителството на метро, ако то не се използва!? Или то е за матряла, а ние понеже сме по-о... ще си возим гъ..вете в кола! И тук опираме до друг въпрос - защо търпим всичко това, защо само 100-ина души протестират, докога така?! А тази привилегия е само частен случай на тенденциите у нас. Затова е и голямата борба на някои да се докопат до властнически пост, пък другите кучета ги яли! А кучета много ... и ядат!

И какво като има привилегии за общинските съветници??? ТЕ СА 61 души!!! Да не са 20 000? Голямото мрънкане е за живеещите в центъра, ами сори - в цял свят е така, да живееш в центъра е скъпо! Ако не ти харесва продаваш 50 кв.м апартамент в центъра и си купуваш два по 50 в кв. Облея! ОК? Така е комунистите не са предвидили София да се разрастне толкова, само строяха блокове и тъпкаха селяндурите вътре... сега ще е трудно за всички! Синя и Зелена зона има в цял свят!

нека първо станем като цял свят пък тогава да правим зони. е и ние сме ходили по света

Да, ама кметът на Амстердам ходи с колело на работа, кметът на Лондон си плаща паркинга за служебната кола, а нашите посерковци си гласуваха безплатно паркиране. Явно според тях се справят с работата по-добре от тези двама кметове. Най-мразя да ми излизат с някакви лозунги "трябва да стегнем коланите", "трябва да намалим трафика" и в същото време властта да демонстрира морала си с возене на правителствените ритнитопковци до морето с държавния самолет и безплатно паркиране на общинските тиквеници. Ами като са толкова загрижени за трафика защо не си паркират в буферните паркинги и да идват с метрото?

А МНОГОЕТАЖНИ ПАРКИНГИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ ПО СВЕТА?

Докато общинските съветници получават заплатите си от нашите данъци - никакви привилегии, привилегията им е да са ни слуги и да защитават нашите интереси. Този безплатен паркинг е платен от мени теб независимо от броя на съветниците. Аз работя в частна фирма и ползвам с намаление услугите които собственика предлага. Не може моите данъци да се разпределят за привилегия - виж цената на картите в градския транспорт - намаление за членове на семействата и персонала - докато е държавно и общинско и се издържа с наши данъци и такси никакви намаления.

Бъди рахат!Скоро ще зонират на всякъде и ТИ СЪЩО ЩЕ ПЛАЩАШ ЗА ДА ПАРКИРАШ ТАМ КЪДЕТО Е ДОМЪТ ТИ!

за общинарите дари ще е платено или безплатно ги боли ... Просто ще натоварят бюджета си и ще има приходи за ЦГМ сиреч пак ние плащаме. Който е гласувал за Герб да се самонакаже с "Аз съм магаре"

Държа да поясня, че привилегиите са само за служители на Столична община, но не и за тези от районните администрации.

ГЕРБ-това е корупция с мутренски методи за управление! Софианци стига са ни мачкали алчни и прости селяни, да излезем и да ги махнем!

селяните се настаниха в голяма столична община, гласуваха да събират такси на софиянци за това, че паркират пред домовете си, а себе си освободиха от тези такси. Така сельо дошъл с велосипеда, качил се на автомобила спира пред нас безплатно, а за същото това място аз трябва да плащам, за да има за заплати на същия кърлеж и приближените му. Коментара е за Вас.

Не мога да разбера, защо общината не направи цяла София синя зона и всеки да има прави срещу 300 лв да спира в София където си поиска. Така няма да има дискриминация и току виж се намалил трафика в цяла София, а не само в центъра с 20%. Така в любимецът на премиера - Вальо Златев ще е попрецакан от по-ниската консумация на бензин.

Предложението ти е чудесно и си представи само как из цяла София ще са паркирали само ОГРОМНИ ЧЕРНИ ДЖИПОВЕ с чифтови номер.

Не вземах отношение по протестите на хората от централната зона, защото не живея там, НО вчерашното решение на общинските съветници от ГЕРБ да запазят привилегите си за безплатен паркинг е безочие ! Може и да е законно, но е НЕМОРАЛНО и е подигравка с всички нас, особено за тези които са имали глупоста да гласуват за тях. Те са избрани за да взимат решения в полза на цялата общност, но НАГЛОСТТА им е показателна, единственото решение е ОСТАВКА на целият общински съвет !

В цяла Европа се плаща за паркиране в центара.Ако не може да си го позволите,продавайте имотите.Крайните квартали на София ви очакват.

Да, така е. По интересното е къде отиват парите от тези такси в Европа и у нас? В Европа отиват за инфраструктурата на града, у нас отиват за нов джип на мутрата и "ДжиЕсЕм" с диаманти на мутреската.

Пламенчо, май някой ти плаща?

За тези, които настояват живеещите в центъра да си продадат имотите и да вървят по селата ще кажа, че НАСИЛСТВЕНОТО ИЗСЕЛВАНЕ Е ШИРОКО ПРИЛАГАНО ОТ КОМУНИСТИТЕ В ПЪРВИТЕ 10 Г. СЛЕД 9 септември. Това прави и синът на партиеца-номенклатурчик Тошо Тошев който ръководи национализацията на центъра (прилагат се и други методи не само цените за паркиране) нагло и безпардонно въпреки, че преди една година беше хванат в крупни далавери заедно с банда други съветници от ГЕРБ.

Ей вие в центъра дето живеете сте били големи оръфляци...да не могат да платят 150 лв. Смешна работа!АЕ имат апартаменти за стотици хиляди- ама това са бившите комуняги, дето навремето с връзки се изпонастаниха в хубавите апартаменти, ама сега им секна кранчето!!!

Айде-е платените писачи се събудиха!

Не,това сме хората от повече от 2 поколения СОФИЯНЦИ!Ние сме се родили в тези жилища и сме ги наследили в болшинството от случаите!Ще ти дам още един повод за завист:всички ние притежаваме и гробни парцели на Централни гробища платени от предците ни з вечни времена,за разлика от такива като теб!

Това не е насилствено, като не ти харесва таксата за паркиране, решаваш кое ти е по-ценно - да щивееш в центъра или да си паркираш без пари и .... сам го правиш, никой не те насилва. Ако останеш в центъра, спазваш правилата ....

Нехайното отношение на правителството към опитите на финансовото министерство да следи напредъка на националната програма за реформи надали учудва някого. Упорството на Симеон Дянков да отброява изпълнени и неизпълнени мерки в началото на мандата изглеждаше като престараване, а в края му вече е пародия. Този спектакъл отдавна е останал без публика част от зрителите са заети да гледат екшън с участието на бистришки тигри и етрополски ловджии, а другите просто са уморени и не очакват нищо, ако въобще са в България. Има и трета група наблюдатели, за които се предполага, че могат да се месят и да променят сюжета анонимни еврочиновници, но те логично не проявяват особен интерес към качеството на филма стига им що-годе скалъпеният на хартия сценарий. Тази пошла продукция загуби на обществото поредните 4 години

Тия дето подкрепяте ДРАСТИЧНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ в София БЕЗ НИКАКВА ПРИЧИНА и след ОБИР НА ДОСЕГА СЪБИРАНИТЕ ТАКСИ най-вероятно сте все същите, които са платени от Боце и глобалоидни фондации на Сорос. Вас ви знаем. На останлите да кажа. 1.София отдавна не е населена само с шопи и софянци. Където щото имаше "демократичен" боклук се довлече тук. Тук пристигнаха и останалите без работа милиони българи от закритата БГ икономика (затворени са над 3700 предприятия). 2. Разбира се, че е несправедливо насилствено да се вземат пари от едни за паркиране и да не се вземат от други за същото. Тези първите често са собственици на имотите си за повече от 50 години. Действията на Герб-СОС са нещо като Комунистическа национализация.

Протести до отстояване на гражданските ни права, сезиране на прокуратурата за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби и главата на Радо Тошев и Петър Диков! Никакво отказване, тези плужеци трябва да си ходят, ГЕРБ правят голяма грешка! Моето предложение е 10 пъти по добро. На смепни плужеци не ми се обеснява, да си чел!

Герб са мутренска организация и действат като такава. Те са по лоши и от тройната коалиция

Как се перкира, можеби с перкинс?

Новината бе приета с безразличие и медийно мълчание.Със завидна лекота най-реформаторското правителство призна провала на опитите си за реформи. Записа го в официален отчет, гласуван от министрите без думичка коментар. Реформите закъсняват или съвсем се провалят, но какво от това? Медиите мълчат, а кабинетът вече лети по магистралите към следващия мандат. За него ни се обещават не просто реформи, а същински чудеса.

другари шопи, продължавайте да гласувате за комунягата милиционер Боко тиквата. избирайте и Фандъка, която преди 15 години окраде общината. пък после пак си се жалвайте и си правете протести.

На общинските съветници за паркиране трябва да са протестите! Иначе престанете с глупостите нормално е да има платено паркиране в централните части така е навсякъде по белия свят! Също, таксата от 100-150 лв. на година е повече от достъпна, както за бъллгария така, а още повече за софия. Който не ендоволен да си продава апартамента е центъра и да си купи в крайните квартали, таме паркира безплатно пред блока!

Избираме си общински съветници за да ни подтискат...

Горкичките!!!! Да съберем пари!!!! Ми те си нямат парички паркинга да си платят!!!!

Indulance

така така нека да не плащат нали нямат пари бедничките

шопия не е България so ...fu all vilagers

F U, неграмотник! Научи се да пишеш ако искаш да бъдеш оригинален!

Ал

Мда, много показателно... Стотици хиляди са потърпевшите от новия рекет "Синя зона" и само стотина излизат да защитят правата си! Явно си заслужаваме съдбата. Сега разбирате ли защо турците с лекота са ни владяли 5 века?

sa6ko82

А ти Ал от беше ли там?

Да живеят Братушките, щото ако не са руснаци България щеше да е Анадолска провинция и днес!

Добре казано Ал. То още дядо Славейков през далечната 1875г. си го е казал, ама кой да чете. Въщност българчето чете избирателно, ако не му изнася веднага почва да лепи етикети.

Така е, Ал. Очевидно. ===== Как да Променим Това, Хора ?

Стига сте плакали...селата са празни - вървете там и дори на сянка ще паркирате

Този твой коментар още веднъж ме убеждава, че ти си един комунист. Навремето партийните функционери така се изказваха, в директивен тон, нетърпящ възражения, като истина от последна инстанция. Резултатът: България е една образцова клоака ...