Информацията, че Пеевски ще остане народен представител от ДПС, въпреки че положи клетва като шеф на ДАНС, предизвика с нова сила общественото недоволство. В социалните мрежи хората организираха масов протест пред Министерски съвет.

От МВР обявиха, че на 117-я ден, около 20.15 часа, демонстрантите са били около 5-600.

Събралите се протестиращи на кръстовището на ул. „Сердика” и бул. „Княз Ал. Дондуков” в столицата, които скандираха „Оставка” и искаха да стигнат до служебния вход на Министерски съвет, влязоха в пряк конфликт с полицаите. След сблъсъците имаше шестима задържани за нарушаване на обществения ред.

Демонстранти опитаха да премахнат загражденията пред парламента, но полицаи не им позволиха.

Яйца, бомбички и бутилки с вода летяха срещу сградата на парламента около 21 часа, когато младежи с качулки се включиха се включиха в протеста.

Демонстрантите се разотидоха след 22 часа.

Блокираха Орешарски

Около 19 часа недоволни от управлението препречиха пътя на колата на премиера Пламен Орешарски, давайки старт на протестите на необичайно място - пред Софийската градска художествена галерия. Там бе открита изложба, на която присъстваха новият френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, различни политици, сред които и министър-председателят Пламен Орешарски.

Протестиращите затвориха платното на ул. "Гурко" и премиерският кортеж се промъкваше близо 15 минути през блокадата.

Те скандираха: „Оставка”, „Боклук” и „Мафия”.

Служители на НСО и на МВР заедно с жандармерията направиха кордон, за да освободят коридор за преминаване на автомобила. Кортежът на премиера премина почти по тротоара и продължи по пътя си.

Това е вторият път в рамките на месец, когато премиерът Пламен Орешарски е блокиран от протестиращи. Миналия месец имаше демонстранти пред БНТ, докато той участваше в "Панорама". Тъй като недоволните бяха препречили и главния вход, и служебния, гардовете от НСО го измъкнаха безопасно от входа, през който се изкарва боклукът.

Вижте снимки

Анкета: Одобрявате ли решението на КС да върне Пеевски като депутат?