Вълната от коронавирус отново се надига в България. Всякакви средства биват използвани, за да се предпази от зараза - от народни рецепти до медикаменти. Профилактиката също има своята водеща роля в битката с Covid. И тук ивермектинът се появява на хоризонта. Разбира се, че трябва да се спазва точно определена схема.

Проф. д-р Пол Марик направи подробно разяснение как да се приема медикаментът. Той завежда Отделението по Белодробни болести и Интензивно лечение в Медицинския Университет на Източна Вирджиния (САЩ), пише kmeta.bg.

При профилактика на лица, изложени на висок риск от зараза с Covid се препоръчва на 0.2 мг/кг на доза* - една доза (0.2 мг/кг) на първия ден, втора доза след 48 часа, след което се приема една доза на всеки 2 седмици.

Профилактика след контакт с болен от коронавирус, освен използването на инвермектин, се добавят и витамини.

Трябва да се приеме една доза първия ден, втора доза след 48 часа. Освен това е добре да приемем Витамин D3 1000-3000 МЕ/ден, Витамин C 1000 мг два пъти дневно, Кверцетин 250 мг/ден, Цинк 50 мг/ден и Мелатонин 6 мг преди лягане.

Все пак никога не трябва да се пренебрегват професионалните медицински съвети. Информацията не е предназначена да замества диагностика или лечение по отношение, на който и да е пациент.

*Пример за човек, тежащ 60 кг (телесно тегло): 60 кг × 0,2 мг = 12 мг - моля вижте таблицата за превръщане, за да изчислите подходящата доза ивермектин.

Снимка: Скрийншот от Кмета.бг