На 23 април 2011 г. - Великден - 24-годишният Данаил Георгиев прегази шестима младежи - Красимир, Яница, Гошо, Евгени, Трифон и Мелин - и ги уби на място, а други двама - момиче и момче, бяха тежко ранени.

Днес, 2 години след трагедията, родителите, приятели и съграждани на загиналите откриха мемориал в тяхна памет. Според почернените родители, присъдата от 12 години затвор за Данаил, който е седнал зад волана пиян, е несправедлива. Като несправедливо те оценяват и наказанието от 7 г. затвор на 20-годишния му братовчед Живко, който му е предоставил колата.
И подсъдимите и родителите на жертвите обжалват присъдите пред Върховния касационен съд.

Майката на загиналия Гошо - Славка Митева заяви, че за нея няма нужда от повече доказателства за авторството на престъплението.

"Данаил знае ли какво изживявам 2 г. Когато излезна на пътя, всичко ми е пред очите. Трябваше още вечерта да излезна и да го утрепа на пътя", казва през сълзи майката, цитирана от в. "Марица".
 
Мемориалът, открит в Симеоновград, е наречен "Шестте великденски ангели". Средствата за него бяха изцяло събрани от дарения, а в изграждането местни хора помагаха с доброволен труд. На заукопойната молитва на срещуположната страна на тротоара, където децата намериха смъртта си, се събра почти целият град.

"Нека този паметник е предупредителен знак. Това трябва да бъде символ и пътен знак за всички останали участници в движението, било пешеходци, било шофьори на автомобили, на камиони. Когато се минава от тук просто да напомня за тази голяма трагедия. Това е нашата единствена цел, просто да намалят пътнотранспортните произшествия, с по-малко жертви да са", казаха през сълзи родителите.