На 23 април 2011 г. - Великден - 24-годишният Данаил Георгиев прегази в Симеоновград шестима младежи, които загинаха на място, а други двама - момиче и момче, бяха тежко ранени. Данаил, който е карал автомобила "Опел Вектра" в нетрезво състояние, е лишен и от правото да шофира за срок от 15 години.

Подсъдим по делото е и 20-годишният му братовчед Живко, който му е предоставил колата. На първа инстанция Живко Желев бе осъден на 10 години затвор и лишаване от право да сяда зад волана за срок от 13 г.
Сега апелативните магистрати решиха да изменят неговата присъда, като я намалиха на 7 години затвор и 10 години лишаване от право да управлява моторно-превозно средство.

Според Пловдивския апелативен съд, по отношение на Живко Желев първоинстанционният съд (Хасковският окръжен съд - бел.ред.) е надценил отегчаващите и не е съобразил превеса на смекчаващите отговорността обстоятелства. Като смекчаващи вината на 20-годишния младеж обстоятелства са приети чистото му съдебно минало, младата възраст, добрите характеристични данни, към които следва да се прибави разкаянието за стореното, изразено публично непосредствено след катастрофата, както и дълбокото му съжаление, че е дал ключовете от автомобила на братовчед си и че е станал причина да загинат негови съученици и приятели.

Апелативните магистрати считат, че следва да се отчете и направеният от Живко опит да въздейства върху Данаил в момента, в който изненадващо за пътуващите, недопустимо е увеличена скоростта на движение, като е настоявал братовчед му да намали, за да не катастрофират.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.