Младата жена почина на 29 февруари 2012 г. след лапароскопска операция от апендисит, извършена от д-р Попов в "Пирогов", а за случая не бе съобщено три дни. При интервенцията е засегната коремната аорта и след няколко дни в Централна реанимация 32-годишната майка на 8-месечно бебе умира.

Според прокуратурата хирургът е проявил немарливост и е допуснал техническа грешка - натиснал повече от необходимото инструмента, наречен "троакар".
Последвал масивен кръвоизлив, който довел до редица непоправими медицински усложнения. След грешката д-р Попов допуснал престъпно бездействие, тъй като е трябвало незабавно да направи нова операция по стандартния метод.
От държавното обвинение поискаха затвор над 3 години за хирурга.

За затвор настояха и близките на младата жена, според които тя е била оперирана с дарен и затова негоден уред, който след операцията Виктор Попов е изхвърлил и не е приложен по делото, предаде БНР.

Софийският градски съд обаче постанови условна присъда. Д-р Попов обаче е лишен и от правото да упражнява професията си за срок от 1 година, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на съда. Медикът беше осъден да плати близо 10 000 лв. разноски по процеса.

Лаконичният коментар на хирурга, след като чу присъдата, беше, че не се чувства виновен и няма причини да се извинява.

Близките на Галина Мигохосян пък определиха наказанието му като "символично", но въпреки това имат усещане за справедливост.

Решението на Софийския градски съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.