Осъдиха условно хирург от ”Пирогов” за починала пациентка

Софийският градски съд осъди на 1 г. условно с 3-годишен изпитателен срок хирурга от "Пирогов" д-р Виктор Попов за смъртта на 32-годишната Галина Мигохосян.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха условно хирург от ”Пирогов” за починала пациентка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Д-р Попов оперира синът ми перфектно. След това изпълняваше и задълженията на сестра-лично го превързваше и се грижеше отговорно за всичките си болни. Спасил е десетки животи. Не плюйте почтения човек, без да сте запознати с конкретния случай!

Който не работи, не греши! Но всяка грешка е с последствия. А когато това следствие е смърт, все някой е виновен. И това не е починалият пациент, а този, който го е лекувал. Защо поне не каже едно - Извинете, направихме всичко, но...... Множественото число е, защото лекарят е работил в екип, не е бил сам в операционната. Нима никой не е следил апаратурата? Нима никой не е дръзнал да помогне? Явно този лекар е с добре защитен гръб, щом е изчезнал дефектния апарат. А може би това е практика в медицинските среди! Колкото до "ПИРОГОВ" - през м. април 2014 г. мой познат беше приет по спешност в VІІ-ма хирургия на това здравно заведение. И докато имаше и други пациенти в стаята, все някой викаше дежурен от персонала. Те не обхождат тежко болни, особено над 80 години. И моят познат чрез мобилния си телефон извика лекар през телефон 112, защото след 18,00 часа никой не влиза в стаята. Иначе се грижат за чистотата на шкафчето, пода, но дано не Ви се наложи да посетите тоалетната на етажа, която обслужва всички - подлоги в мивките, чували с отпадъци под тях. И тоалетната не е ремонтирана от години. Колкото да лекарката, майка на една от коментиралите, не мога нищо да кажа. Но има лекари и лекари. И не всички с лека ръка приемат смъртта на пациентите си. А само, които нямат сърце и съвест.

Лошо ми става като чета някои тука как защитават лекаря. Доказано е, че грешката е негова и е немърлив. Това е убило МАЙКА на осем месечно бебе. Кого защитавате бе? Искате да сте следващата му жертва, щото лекаро се изказал как не се чувства виновен ли? Ами тогава отидете в кабинета му да ви реже. Може да ви е за последно. А съдебната ни система не ми се коментира колко убийци пуска и с това на колко невинни хора подписва СМЪРТНА присъда. Нямам думи просто!

Забравихте на колко хора е помогнал доктора!!!Дали е грешка,това трябва да се докаже.Не си мислете ,че на човека в момента му е леко.Не пишете глупости.

Ако починалата беше твоя роднина, дали щеше да си толкова толерантен/а?!?

хирурга си ти!Би ли направил нарочно такова нещо.

И на съдийката, осъдена за взимане на подкуп, ѝ дадоха условна присъда.

кво от тва!Ти видя ли подкупа!

Мен пък майсторите ми изкривиха замазката, а монтьора ми счупи кората под двигателя, докато се опитваше да развие носача. Не ставайте смешни, докато лекарите са хора ще има инциденти. За тях трябва да плаща засрахователя на лекаря.

направо рухна върху мен.Не знам как оцелях!!!Лепили плочки върху гипс.

Не помня името на доктора, но с майка ми се случи сьщото в Пирогов.Не помня името на доктора но пак беше едно от светилата,майка ми сьщо е лекар. И това беше най-неколегиалното и нечовешко отношение.Направиха операция с наместване на строшена рька под микоскоп и рентген по модерна методика без гипсиране. Както впоследствие стана ясно още в операционната е било ясно че операцията е неуспешна, но измьчиха и зальгваха половин година майка ми докато раменната става изгни и се наложи скьпоструваща оперция с друго светило в бяла престилка което безсрамно поиска огромна сума на рька за ставата защото ако била с квитанция щяла цената да е с 20% повече. Естествено еппикризата в Пирогов изчезна когато се разбра какьв е резултата след половин година и жсицхки рентгенови снимки. Това е нашто здравеопазване. Ако просто величието на другия ден след операцията се беше извинило и насрочило спешна нова опация майка щеше да запази рьката си, така както и тази жвна живота си. Ако егото не беше по голямо от човещината нещата щяха да са други. Знам че не са добре платени но и другите вишисти у нас не са добре платени. От което не следва че като проектирам кьща за доктори триябва да си оставя рьцете и тя да се стовари на главите им. А мрьсните приказки няма да помогнат, сьдьт едва ли при недостга на бели престилки. Може би всички трябва да се променим и да бьдем хора.

Тогава септември ще бъде май!!!Знаеш ли кого цитирам.

казваш е лекар!За нея какво ще кажеш.

искаш да кажеш,че нарочно го е направил???Ти имаш ли глава на раменете си малко да помислиш!!!

Вашта мама конституционни съдиии! Що си врете гагата къдет не ви е мястото! Аааххх Българио! Ааах родино проста тъпа! Нито един лекар не заслужавате кат ви чета коментарите!

го начука на всички!

Абе говеда тъпи, какво ги защитавате тези престъпници и убийци бе? Не стига, че ви обират и последните пари ами на края ви убиват за да ви вземат органите. За бой са близките на жената, аз ако й бях мъж, тоя щеше да пикае през носа и сере през устата докато е жив, ако въобще оживее... Бах им майката мръснишка на белите престилки, бой, бой и пак бой! Палката в главата и шута в бъбреците, нека плюят и пикаят кръв мамицата им да еба мръсна корумпирана некадърна путки миризливи да еба!

Успокой нервата, че пак ще идеш при белите престилки. Българските лекари правят чудеса с орязани финанси и база Какво значи "дарени" инструменти в държавна болница? Хирурга сам ли си купува скалпелите? Пилотите сами ли си зареждат самолетите? По светът такива случаи са решени чрез професионални застраховки на лекарите и болниците ...за десетки милиони една застраховка. Така съдът постановява обещетение на пострадал от лекарска грешка от тази застраховка. Болницата си прави свое разследване заедно с Лекарския съюз и решават за правата на лекарят. Ако се докаже, че Лекарят умишлено е направил вреда на пациент, тогава се ходи на криминално дело. Хирурга не е оперирал сам в мазето а с екип от колеги и систри. Някъде дори се записват операциите. Да не попадаш в ръчичките на американка доктори. Тогава и къщата не можеш да си продадеш, защото е на кредит, за да покрие сметките,които валят с десетки хиляди с години. Не знаеш кошмара кога ще свърши. Затова спасението е банкрут. С къщата и сметките. В някои щати колата може да остане...ако имаш здраве да я караш да работиш за всичко отначало. По даденият случай, България ще остане без добри лекари до 5 години. Ще останат Исул, Правителствена и Военна болница. Където простосмъртните никога няма да влязат. Частните ще са невъзможни като цена а селските ветеринари ще лекуват кравата и стопанинът и. Не че и сега не е така по селата.

Какви чудеса правят българските лекари, бе? Ти да не си паднал от луната? Я има един компетентен на десет, я не! Затова ли всеки, който може да си го позволи, събира средства за чужбина, като му се наложи операция, а? И мене ме зачерниха тия с техните "чудеса", но плащане без квитанция си имаше въпреки това! А това, дето 666 им го пожелава, им е малко на мръсните шарлатани!

що махаш коментарите, бе маймуно!А!

т.н. хирург сам си е внесъл троакара, за да си получи на ръка 500лв.

Аз лично не съм специалист в областт, така че не мога да се изкажа има ли виновни. Но при всяка операция има шанс от лош изход. А без операция смъртността от апандисит е 100% (за хората които плюеят лекарите). Мен ме е оперирал д-р Попов и след операцията той лично изпълняваше процедури които по принцип трябваше да се изпълняват от сестра, ситуацията в здравеопазването е много зле, но не медицинските работници са основните виновни. След като семейството е заявило че има "имат усещане за справедливост" (свекърът е съдия от Конституционния съд) значи най-вероятно присъдата е законна и справедлива.

не е законна будала! що не отвориш една проста книжка по медицина, дето ако не бяха медиите да ти крадат от времето, можеше и да попрочетеш. Виж си корема, пипни се и чувай какво ще ти кажа: там на мястото дето пипаш само в тази точка има повече от100 органа, преплитания, плюс методи за манипулация със всеки един от тях. Оня копелдак от конституционния съд просто доказва себе си, това е. Марди смотани, копелдаци - хората не сме убийци после ставаме такива, като ей такива като горния ми се репчат, ама не в операционната навън някъде ще го ....

Ще ти помагам лично за тоя.

Браво на медията, че са публикували снимката му на този. Сега чак в Афганистан ще може да оперира, ама там за такъв гаф ще му резнат зелката. Дано повече хора я видят. Хора, отваряйте си очите. Животът на всеки е ценен.

Защо условно, а не ефективно. Да не би жената да е умряла условно. И всъщност смъртта не е ли все смърт. Дали ще убиеш с нож,пистолет,кола или скалпел човек все умира. И защо наказанията са различни при един и същи резултат.

За смърт,....СПОРАЗУМЕНИЕ,ИЗВИНЕНИЕ,УСЛОВНО!?!?!?!?

Безумна наглост-типична сволоч с тапия

СИГУРНО Е БИЛ НЕТРЕЗВ

Тоя има вид на интегрирал се циганин.

Даже и да не се чувстваш виновен - "Извинявайте" е най-малкото, което трябва да кажеш на близките. Загубата им е голяма и мъката неизмерима!

защо не си припомните, че се оказа, че злополучният тпоакар бил вече втора или трета употреба? по принцип трябва да е за еднократна, но го пускат след дезинфекция наново

Хипотетично : Ако убитата пациентка беше близка на куцкова или на нещо куцкоподобно , дали докторът нямаше да понесе едни 20-30 години реална присъда ?!!!

всъщност е снаха на виден прокурор, не дрънкай, без да знаеш

Едва ли е толкова виден , щом присъдата е условна ;)))

Осъдиха условно хирург от Пирогов за починала пациентка Предполагам, че снимката е за да могат да го разпознават пациентите, преди да легнат на операционната маса.

Подобни присъди подтикват все повече потърпевши към саморазправа, което от своя страна ни връща в първобитният строй. P.S. Не , че не ни е там мястото де !!!

СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ,КАТО УМОРИ ОЩЕ ЕДИН БЪЛГАРИН,ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ- СЪДА ДА МУ ВРЪЧАТ НАГРАДА ОТ 100000 ЛЕВА!?!?!?!?!?СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ СЪМ СЕ РОДИЛ В БЪЛГАРИЯ!!!

На България не й трябват доктори!

Напротив, на България и трябват доктори.

За какво - да ни трепят?

Пълна каша е в здравеопазването сега. Няма никакъв контрол и отговорност. Правят лечение без диагнози. Изписват хапчета без да наблюдават какво се случва. На една съседка я лекуваха от пневмония пък имаше апандисит. Добре че бърза помощ беше бърза този път.

Изключителен успех е тази присъда. Всичките бягат от отговорност и не може да се намерят вещи лица...

Едва ли ще доживеем да видим ефективно осъден доктор, полицай, политик. НО докато последните две категории по презумпция пречат на гражданите, докторите са тези, които са призвани да вършат нещо изключително-да се грижат за здравето ни. Когато те съзнателно са избрали поведение на другите две групи описани по-горе, то тогава петнят иначе благородната професия на лекар.

Сгрешили сте името на момичето - фамилията е Нигохосян.

Какво значи "условна присъда" - че ще влезе в затвора ако умре още някой от неговите ръце ли? Дали щеше да е такава присъдата ако починала беше дъщеря на съдията по делото или близка на виден политик? Нещастници!

Случва се и на най-добрите да сгрешат, но да не се опита да си поправи грешката и даже да не я признае и да изкаже съжаление е безобразие.

Е затова на мойте деца им казах - никаква медицина! Учете си там компютри и право - парички, никаква отговорност. Добре че ме послушаха.

Задмиинал си роботите. Юристите също решават човешки съдби, а докторите са безпомощни без компютизираната техника, която заради грешка на програмиста може да убие. Въпросът е дали си човек с чувство за отговорност, или безчувствен робот.

Ами, аз затова ги насочих нататък. Те мрънкаха - медицина, та медицина. О, я стига, ще ми спасяват света.

Юристът също решава съдби. От неговата дейност може да се съсипе също човешки живот, или да се съсипе всичко, което много хора са градили. И в правото както и в медицината има кадърни които наистина успяват да помогнат на хората и некадърни, които ги интересува само как да направят мизерия на някого. Изборът го прави всеки за себе си.

Така е. Ето съдията, който пусна с глоба гърка, прегазил момичето. или онзи, дето освободи Брендо под домашен арест. Отговорни хора!

правилно си постъпил.

дя-до

Моля изтрийте тази гадория.

Досега да съм развинтил главата на този "доктор" убиец!

Абе понякога улучват диагнозите.Слаби доктори няма кой да ги обучава.За съжаление са принципа ....сега да пробваме така.....или като ти изръсят ...ами то може да е от всичко.....Важното да се дръпнат парите от здравната каса ....

За съжаление младата майка на 8 месечно бебе не е починала "условно", нали докторе! А едно извинение към близките ѝ няма да я върне, но поне ще покаже някакво човешко отношение! Именно това ви липсва на вас - отношението! Защо забравяте , че в "другия си живот" на непациенти и ние, и вие първо сме човеци, а после - лекари, инженери, хигиенисти и т.н.?!

Повечето от лекарите са превърнали лечението в бизнес. Което е много жалко.... На доста мои познати са им искани допълнително пари, както и им е давано ясно да се разбере, че, ако не дадат, няма да ги лекуват. Пък за ражданията просто не искам да отварям темата......

При някои от тях цинизмът и дебелоочието е взел връх над всичко! Не е за вярване, но когато майка ми почина този( няма да го нарека лекар), който дойде да констатира смъртта ѝ, ми каза в прав текст "Сега трябва да ми дадете нещо за Бог да прости"!!! И не спря по пътя в таксито, когато го карах обратно до болницата, че да издаде смъртния акт, да ми го повтаря! Накрая чак шофьора не издържа и му каза, че ако не спре и аз реша да му търся отговорност, ще свидетелства за срамното му търгашество! Като се посъвзех, написах писмо до шефа на болницата - познай дали дори ми се извиниха за срамното поведение на онзи!

не се напъвай да мислиш с някакви клюки занимаваш хората!!!Стани лекар и тогава аз ще пиша за теб.

И тук е така, имаше няколко шумни дела за лекарска небрежност, но много ги пазят лекарите - златни кокошки са, тия здравни застрахователи правят десетки милиарди от тях годишно

Хайде малко прецизирай, когато пишеш на сериозни теми. Имаш ли идея как бързо би се отнел лиценза на лекар с подобна грешка. Иначе грешки стават, но има последващо отговорно поведение. Жалко за жената, а и на лекаря някак не му е лесно.

"Лаконичният коментар на хирурга, след като чу присъдата, беше, че не се чувства виновен и няма причини да се извинява. " За съжаление, скоро няма да има доктор и политик в затвора! Гарван, гарвано око не вади !

Поставих без да искам минус, да се счита за плюс!

А ще има ли поне един лекар с отнети права заради небрежност? Баща ми го умориха заради некомпетентост, немърливост и бездушие! Никой не беше наказан! Защитават се един друг! Народът правилно го е казал: "Гарван гарвану око не вади!"