Галина Мигохосян-Николова е била приета със силни болки в корема и е решено да бъде оперирана. След лапароскопската интервенция обаче младата жена умира.

От СДВР съобщиха за Дир.бг, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост по разпореждане на Софийска градска прокуратура.

Цялата документация по случая е иззета от болницата. Назначена е петорна медицинска експертиза, а от Съдебна медицина отказват всякаква информация.

Председателят на Етичната комисия в Българския лекарски съюз проф. Милан Миланов отказа коментар по случая с мотива, че по него се води разследване.
Пресаташето на "Пирогов" Стоян Узунов заяви само, че е образувана вътрешнолекарска комисия, която да анализира случая.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова допълни, че прокуратурата не разполага с информация дали лекарите, които са оперирали жената, са отстранени от работа и колко са били те по време на операцията, съобщи БТА. Сигналът до прокуратурата е подаден от съпруга на починалата - Атанас Николов. 

По информация на БНТ Галина Мигохосян-Николова е снаха на заместник-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев. Съпругът на починала - Атанас Николов, който е служител в администрацията на МВР и е син на Илиев.