Приключи операцията на жената, пострадала днес при стрелба в Столичното метро, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД.

Тя е настанена вече в реанимация. Жената е в много тежко състояние, с опасност за живота.

Извадихме два проектила от тялото на жената, пострадала днес при стрелба в столичното метро, сподели д-р Стефан Ковачев - началник на Първо отделение в Клиниката по хирургия към УМБАЛ "Св. Анна"-София АД.

Състоянието на жената е крайно тежко и има сериозна опасност за живота и, уточни Ковачев.

Неврохирузите направиха операция и на тежката черепно-мозъчна травма, причинена от огнестрелно оръжие.

Припомняме, че 62-годишен охранител простреля жената и след това се самоуби в столичното метро, при Летище София. Инцидентът е станал около 14.00 часа днес. 

На брифинг пред медиите градският прокурор Илиана Кирилова и директорът на СДВР Георги Хаджиев съобщиха, че мъжът и жената са български граждани, родени съответно 1958 г. и 1965 г., живеещи в София. Престъплението се е случило със законно притежаван от мъжа пистолет.

По думите на Хаджиев все още няма версии за мотива на престъплението, тъй като разследването е в първоначален етап.

На място се извърши оглед, като са открити пет проектила. Все още не е ясно дали някой от двамата е имал самолетен билет за пътуване. Преки очевидци на престъплението няма. Установява се двамата в какви отношения са били.

"Мъжът и жената не са криминално проявени. Не става въпрос за терористичен акт", заяви прокурор Кирилова. По думите й би могло да се мисли, че става въпрос за лични отношения.