С 4 огнестрелни рани е жената, която беше простреляна днес от мъж в мотриса на метрото на летище София. Първоначално беше съобщено, че тя е ранена два пъти, но по-късно лекарите от болница "Света Анна", в която беше откарана веднага след инцидента, са установили, че са повече.

"Жената е с 4 огнестрелни рани. Едната от раните е пронизваща - черепно-мозъчна, с входно отвърстие в челото, другите са в областта на гърдите, като едната от тях е проникваща към белия дроб, а четвъртата е в корема, в областта на слезката. Жената е в кома", уточни на брифинг пред журналисти директорът на здравното заведение д-р Славчо Близнаков.

Той уточни, че състоянието на жената е крайно критично към момента и лекарите са започнали да й правят две операции - неврохирургична и коремна. По-голяма яснота ще има, когато те приключат.

"Ако след тях всичко е наред, жената ще бъде настанена в реанимация за реанимационно лечение", каза още д-р Близнаков. 

Снимка: БНТ

Жената е около 45-годишна, но все още не са ясни имената й, каза още Близнаков. Засега не се съобщава и нищо за самоличността на мъжа, който я е прострелял и след това се е самоубил.

Двамата са намерени в безпомощно състояние от служители в един от мотровлаковете около 14 часа. До него е открит пистолет. По първоначална информация той е стрелял по жената при битов скандал, след което е сложил край на живота си. Смята се, че двамата са имали интимни отношения.

От полицията изключват напълно версията за атентат.

Заради инцидента влаковете в района се движат до метростанция "Искърско шосе". Осигурени са автобуси, които да превозват пътници до летище София.