Голям пожар избухна край благоевградското село Дренково. Засегнати са над 400 декара иглолистни дървета, треви и храсти. Няма опасност за населението от близките села, съобщи директорът пожарната в Благоевград инж. Георги Пърмаков. Той изрази надежда, че до вечерта огънят ще бъде потушен.

Пожарът вече е локализиран. По цялата му периферия е създадена полоса, която се облива с вода, съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ инж. Дамян Дамянов.

Към 400 декара иглолистни култури са засегнати от стихията, от които върхово са унищожени около 100 декара, уточни Дамянов.

Пожарът е избухнал вчера. Тръгнал от запалени сухи треви в близост до къщите, но бързо е бил пренесен от вятъра към близката гора. Противопожарна безопасност и защита на населението и лесничеи са започнали незабавно гасенето, но не са могли да се справят с бързото разрастване на върховия пожар. Гасенето е спряно късно вечерта, след като пожарът е бил локализиран и 3/4 от огнената стихия потушена. Тази сутрин обаче огънят се е разраснал заради силен вятър. В 6 часа тази сутрин битката с огъня отново е била възстановена. Над 100 човека -служители на Югозападно държавно предприятие с 6 специализирани автомобила, заедно с 4 пожарни и служители на РД "Пожарна безопасност и защита на населението"-Благоевград, участват в потушаването на пожара.

До момента няма официална версия кой или какво е причинило пожара.