Още преди полицаят да почине близките му разказаха пред медии, че синът на собственика на петролната компания "Инса ойл" Георги Самуилов - Младен, е изпратил охранителите си да го пребият.

На кадрите се вижда, че в 2,38 часа на 2 март Младенов излиза от заведението. 2 секунди по-късно след него излизат охранителят Цветан Петров, задържан за убийството, и друг млад мъж, разпознат като сина на петролния бос. Гардът се отправя директно към полицая, който е с лице към тях, удря го първо в корема, а след това му нанася още няколко удара, единият от които в главата. Служителят на МВР, който по това време е в отпуска и без служебното си оръжие, опитва да се предпази с ръце, но пада на земата и си удря главата, което води и до тежката мозъчна травма, причинила смъртта му седмица по-късно.

След инцидента гардът и шефът му си тръват необезпокоявани от никого.

Пред полицията двамата поддържат една и съща версия - че още в заведението имали конфликт с полицая, защото им досаждал. Когато излезли навън пък, той тръгнал с явно агресивни намерения към охранявания мъж, което наложило намесата на един от охранителите му, разказа пред телевизията Георги Тотков, шеф на отдел "Убийства" в СДВР.

На записа обаче ясно се вижда, че Младенов стои неподвижно, с ръце в джобовете, преди да бъде нападнат.

Преди няколко дни, когато съдът остави 31-годишния охранител Цветан Петров в ареста, той пък излезе с друго обясение - че преди време е имал сблъсък с полицая на футболен мач и искал да му отмъсти.
Петров е родом от пловдивското село Куртово Конаре, бивш шампион по карате. Той вече регистриран за нанасяне на лека телесна повреда през 2006 г.

"Ще бъдем безкомпромисни и ще стигнем докрай, независимо дали има мотив за поръчка или инцидент, който е възникнал вътре в самото заведение по някаква друга причина", коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”.
По повод твърденията на близките, че убийството е по поръчка на сина на Георги Самуилов, Цветанов каза, че не може нито да изведе, нито да отхвърли тази версия. „Ще бъдат разпитани всички лица, които са имали отношение към инцидента и във вечерта, когато е станало. Трябва да се поработи допълнително, за да отпаднат всякакви съмнения или ако има някакви допълнителни обстоятелства, довели до този тежък инцидент”, добави той и изтъкна, че това, което е трябвало да направят органите на МВР, е предприето и извършителят е бил задържан за часове.