Един от ранените при верижната катастрофа на магистрала "Струма", която стана на 5 февруари, е починал в болница, това съобщи говорителят на Националната следствена служба (НСлС) Мария Павлова, която даде повече подробности за разследването пред "Фокус".

Тя обаче не уточни самоличността и годините на жертвата, каза само, че починалият е бил хоспитализиран в "Пирогов". На базата на изисканата документация прокуратурата ще преценява дали ще има промяна в подсъдността по случая с инцидента.

В Александровска болница е настанен още един тежко пострадал при катастрофата. В лечебни заведения в Петрич, Сандански и Благоевград се възстановяват още няколко души.

Инцидентът стана около 8 ч. сутринта, когато при гъста мъгла се удариха 29 коли. На място загина един човек, който спрял, за да даде знак на останалите участници в движението за опасността. Секунди след това бил блъснат от камион. При верижния сблъсък пострадаха общо 14 души, един от които обаче е издъхнал.

Направени са огледи на 14 автомобила, които са иззети след верижната катастрофа на магистралата. Назначена е експертиза, която трябва да установи скоростта, с която са се движили двата влекача участвали в произшествието. В нито една от взетите 9 кръвни проби на шофьори не е установено наличието на следи от алкохол или упойващи вещества. Във връзка с разследването е изискана информация от Агенция "Пътна инфраструктура", която все още не е предоставена, каза още Павлова.