Полк. Стоян Стоянов-Стуци, служил в редовете на Българската армия и работил през годините в различни агенции и дирекции в Министерство на отбраната, e починал. По информация на Военния телевизионен канал това е станало в петък.

Стоянов стана популярен с това, че е единственият държавен служител, който е горд собственик на Lamborghini Countach. Оценяваният на няколко милиона евро автомобил е вписан в данъчната му декларация. Военният, станал медийно известен като Стуци Ламборджинито, го получил като разменна монета срещу рециклирано от него "Ферари Дайтона". 

Полк. Стоянов активно работи в Министерството на отбраната и в Агенцията "Военни клубове и военни културни институти". В последно време се е борил с тежка болест. Издъхнал е в събота на път от хемодиализата към дома си в София.

Ето какво написа за него във Фейсбук полк. Цвятко Дончев: "Приятели и колеги! Отиде си от живота полковник Стоян Стоянов - Стуци! Много знаеше, и много даде за обогатяването на културната дейност в армията. Помнят го военните хора в Шумен, знаем активната му работа в Министерството на отбраната и в Агенцията "Военни клубове и военни културни институти". Той обичаше много от съкурсантите си от Лвовското висше военно-политическо училище. И ги подкрепяше, когато можеше! Убеждаваше ни, че най-старият автомобил, ако е "Мерцедес" , е незаменим. И ни намираше да си купим най-благоприятният вариант. Обичаше да пие само и само "Кока кола", а през годините не е пийнал и 50 грама алкохол. Шегувахме се, че след десетилетия здрав ще си отиде от живота. Разболя се напоследък Стуци. Много приятели го подкрепяха, но днес, на път от хемодиализата към вкъщи, издъхна! Светла ще е паметта за теб, приятелю, полковник Стоянов, за теб, лъчезарен Стуци!"