Родителите на децата да бъдат спокойни. Членовете на Обществения съвет са изключително отговорни хора, администрацията на Фонда за лечение на деца работи добре и лично съм убедена, че забавяне и проблеми от смяната няма да има.

Това заяви Пенка Георгиева, председател на Пациентски организации "Заедно с теб" във връзка със смяната на директора на Център "Фонд за лечение на деца" и избора на д-р Георги Деянов за директор.  Георгиева се обръща към родителите на децата, нуждаещи се от лечение в чужбина, и в качеството й на член на Обществения съвет и познаваща оперативната работа на фонда.

Работата на Фонда за лечение на деца е така организирана, че смяната на директора не може да засегне директно децата, нуждаещи се от финансиране.

Още веднъж призовавам към запазване на спокойствие и ако има въпроси от родителите, нека се обръщат към нас за съдействие, заяви Пенка Георгиева.

Припомняме, че д-р Георги Деянов от 20 август ще заеме поста директор на Център "Фонд за лечение на деца", съобщиха по-рано днес от Министерството на здравеопазването.

До месец май 2017 г. д-р Деянов е работил като главен експерт в Център "Фонд за лечение на деца".

След предварителни разговори, че желае да напусне поста по лични причини, министър Ананиев освободи по взаимно съгласие д-р Мариета Райкова от длъжността.