Можем ли да се научим да трансформираме 100% от отпадъците в енергия? Какво е бъдещето на споделените автомобили и иновативните технологии за предотвратяване на бедствия? Как обектите на Веолия България се превърнаха в дом за защитен вид диви орхидеи, стотици птици и язовци? Това са само част от въпросите, които ще получат отговор на онлайн дискусионен форум. Поводът за него е Международният ден за опазване на околната среда.

Онлайн събитието се организира от Веолия България и Софийска вода, част от Веолия под надслов "От 0 % отпадък до 100 % енергия. Решения за бъдещето". Конференцията ще представи екологичните решения, чрез които да превърнем икономиката във фактор за устойчивото развитие на средата ни.

По време на дискусионния форум по случай Международния ден за опазване на околната среда иновативни компании ще представят тенденциите за екологична трансформация на градската среда. SPARK България ще разкаже как споделените електромобили влияят върху транспортния микс в София и как се променя градската и извънградската мобилност. Могат ли технологиите да ни предпазят от наводнения и други бедствия ще споделят от IoTNet, а представители на Центъра за компетентност "Clean & Circle" към СУ "Св. Климент Охридски" ще покажат как науката и иновациите си сътрудничат, за да осигурят на бизнеса и производствата устойчиви решения. Победителите в първото издание на предприемаческата програма Innovation Starter ще представят проектите си за по-добро бъдеще на планетата - част от тях включват и наблюдения от космоса. Представители на Веолия България и Софийска вода, част от Веолия ще говорят за кръговата икономика, за екологичната трансформация, която може да бъде постигната чрез възобновяването на световните ресурси и практическия опит на компанията по света. Ще научите любопитни подробности за това как обектите на Веолия в България по пътя Виа Понтика се превърнаха в резерват и дом за стотици животински видове и защитени растения.  

Дискусията е безплатна и отворена за всички. Тя ще се състои на 7 юни 2021 г., от 16:00 ч., в онлайн платформата Zoom, на линк: https://us02web.zoom.us/j/89967648715

 * съдържание на Софийска вода