Шоуменът Слави Трифонов ме е поставил в компания от колеги (с различни възгледи и поведение), за които твърди, че упражняваме свободното си слово "в полза на ГЕРБ". В мрака на невежеството всички котки са сиви. Това пише в профила си в социалната мрежа политологът Огнян Минчев, отговоряйки на публикация на Слави Трифонов.

По-рано днес лидерът на "Има такъв народ" потвърди, че няма да се кандидатира за депутат и укори всички политолози и социолози, които обясняват, че това ще смъкне подкрепата към формацията му.

Ето какво пише политологът Огнян Минчев в профила си:

Шоуменът Слави Трифонов ме е поставил в компания от колеги (с различни възгледи и поведение), за които твърди, че упражняваме свободното си слово "в полза на ГЕРБ".

В мрака на невежеството всички котки са сиви.

Това, че изказвам критични гледни точки за Трифонов, който се стреми да се преквалифицира от шоумен в политик - и по-точно се стреми да направи хибрид между двете - няма нищо общо с ГЕРБ.

Към ГЕРБ отношението ми се изгражда на същата критична основа на професионално наблюдение, която формирам и към всички останали политически играчи на сцената.

Самият факт, че Трифонов си позволява да дава оценки на хора, чиято професия е да изследват политическия живот е още една проява на примитивна арогантност, с каквато се характеризира публичното му присъствие с каквото и да се е хванал.

Понеже аз не съм специалист по турбо фолк и по лакърдии с червена точка, не съм се изказвал за постиженията на Трифонов в тези сфери.

Когато става дума за политика - нека господинът да бъде така добър да не прави забележки на хората, които си вършат работата като журналисти, коментатори и изследователи.

Колегите на новия политик знаят, че не бива да го правят - не го прави нито Румен Радев, нито Бойко Борисов, нито Ахмед Доган, нито Корнелия Нинова.

Сега какво? Трябва да привикваме, че новата звезда на политическия небосклон ще ни дава оценки между "Тайсън кючек" и "Боят настана ли"?"