Утре ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на "Има такъв народ" за предсрочните избори на 11 юли. Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на ИТН.

Той подчерта, че политическата сила няма да прави коалиция с "партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП, ДПС или с подкрепящи партии на ГЕРБ".

"Санкциите на САЩ са след това, което направи българското общество. Може да се каже, че българското гражданско общество и САЩ са партньори на полето на демокрацията, мненията им съвпадат", коментира в "Неделя 150" той.

Йорданов подчерта, че информацията за санкционираните лица е имало и в българските медии, но официалните органи са се правили, че това не се случва.

Самият Трифонов написа във Фейсбук след избухването на "скандала Магнитски": ""Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни... Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество".