Това разкри директорът на Международната асоциация за борба с наркоманиите и наркобизнеса Румен Бояджиев на среща с преподаватели и студенти от Правно-историческия факултет на ЮЗУ, цитиран от struma.bg.

“В редица държави, където оборотните пари са долари, над 80% от изследваните банкноти показват, че по тях има следи от наркотици. Освен това изследване установи, че наркоманиите, алкохолизмът и раковите заболявания, обединени в едно, могат да доведат до изчезването на славянската раса след 3-4 поколения”, каза още експертът.

Той допълни, че най-уязвими от употребата на наркотици са подрастващите и по-лабилните младежи, тъй на един човек можело да се въздейстава до 25-годишна възраст.

На въпроса трябва ли отглеждането на марихуана с медицинска цел да бъде узаконено директорът на международната асоциация, включваща над 50 държави, отговори, че има много сили, които лобират продажбата на наркотици да се узакони.

“Научно е доказано, че употребата на подобни субстанции води до увреждане на мозъка. Използването с медицински цели е възможно, стига да бъде контролирано и действително да има нужда от това”, заяви Бояджиев.