Кандидатурата й бе обявена днес - на Международния ден на учителя у нас, съобщиха БНР и БГНЕС.

"Все още не се уважава достатъчно учителската професия, но ние си я обичаме, както обичаме и децата, на които преподаваме. А и повечето от нас идваме с радост на работа. Щастлива съм, че съм номинирана от България за престижната награда „Най-добрия учител в света”, защото у нас имаме прекрасни учители”, каза Таня Борисова.

Престижната награда Global Teacher Prize ще бъде връчен на учител, който спечели сред номинирани от целия свят. Наградата е 1 млн. долара, като тя обикновено се дава за каузи и благотворителност.

Международният конкурс е под наслов: "Да върнем уважението и престижа на учителската професия". Номинации и кандидатури се приемат до 10 октомври, предаде News7.

С песни и благодарствени слова към българските учители започна тържеството в двора на 60-о училище. С аплодисменти децата изразиха обичта и благодарността към преподавателите си.

Директорът Таня Борисова е номинирана от столичен учебен център заради всеотдайните й усилия в учителската професия, за десетките спечелени проекти за привличане на деца в риск, за обучение на деца с трайни увреждания, заради участията й в международни проекти и конференции.

"Всичко това говори за нейната визия за образованието", обоснова номинацията преподавателят Елена Неделчева.

Самата Борисова допълва, че ако спечели наградата, ще дари сумата за обновяване на 60-то училище и за изграждането на дневен център за деца и младежи с увреждания.