Българка номинирана за ”Най-добър учител в света”

Директорката на 60-о ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в столичния квартал "Бенковски" Таня Борисова е номинирана за "Най-добър учител в света".

Обратно в новината

Коментари - Българка номинирана за ”Най-добър учител в света” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мила моя, толкова се гордея, че те познавам! Пожелавам ти да бъдеш все такава - усмихната, щедра, креативна! Мисля, че трябва да има повече всеотдайни хора като тебе! Александра Топалова - 41. ОУ

Госпожа Борисова някога беше начален учител, но поне от 15 години е или експерт в РИО или директор на някое училище - ту тук, ту там. Не мога да кажа нищо лошо, но не бих казала, че се отличава с нещо от много други добри и много добри директори и всеотдайни учители. Номинирането й, по мое скромно мнение е плод на чудесните бизнес взаимотношения между училищата, в които е била директор и номиниралата я директорка на учебен център. Желая й успех, защото съм българин, но ... можеше да се потърси, да се поогледа за един или няколко учители, които са оставили диря след себе си. А такива има, не е като да няма.

От написаното за номинираната разбирам, че тя не е учител. Тя е директор и не преподава по никакъв предмет на учениците. Тя е администратор, разпределящ дадени средства. В Русия за най-добър учител е определен 25 годишен учител по история, не директор.

Какво пречи на ученици от дадено училище да предложат свой учител за тази награда? Някоя учителка от частно училище номинирала тази директорка, но това не означаве, че всички българи стоят зад номинацията.

С останалото от един пост тук, съм съгласен, но "че учителят и образова, и формира бъдещето на нацията" Е САМО ДОНЯКЪДЕ ВЯРНО! Всеки трябва да е наясно, че има още един даже по-важен фактор в горе споменатото! СТАВА ВЪПРОС ЗА СЕМЕЙСТВОТО! ВСЕКИ ЕДИН РОДИТЕЛ ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО, КОЛКО ВАЖНО Е ВЪЗПИТАНИЕТО В КЪЩИ! Не е възможно да се "захвърли едно дете" в училище и да се очаква там да го възпитат и образоват! За това е необходимо една свместна работа както в училище, така и в семейството! Надявайки се само на училищното възпитание, нещата с нашите деца ще става все по-зле от година на година!

Номинирана е, защото ГЕРБ ще и вземат парите или ще си ги поделят. Хайде пък точно тази ли!!!!! Смешно е и е жалко!!!!!

по какво беше тя учителка?

е най добър директор в света?

Две са причините да я номинират точно нея: 1. Член е на ГЕРБ 2. Зам Миистъра й е рода ..... Не е работила като учител а направо е поставена за директор (пусната е с парашут). Тези факти съвсем лесно могат да се проверят.

Страхотна новина! Стискам й палци!

И ти ли ще получиш процент?

Докато заплатата на един учител не стане 1500 лв чисто ще има дефицит на кадри. Реално със сегашната заплата от 500-600 лв човек не може да се издържа, да неговорим да издържа семейство и отглежда деца! Казвам го като бивш учител с 7 години трудов стаж. Докато и нацията ни и управляващите не разберат, че учителят и образова, и формира бъдещето на нацията все така ще бъде.

"Управляващите" със сигурност много добре разбират, че "че учителят и образова, и формира бъдещето на нацията". Отдавна мина времето, в което управляваните, обаче, трябваше да разберат, че "управляващите" разбират и именно затова държат ниски учителски заплати, за да може възможно най-големите скапаняци "да формират бъдещето на нацията", а пък младите, умни, талантливи българи, да се скитат немили, клети, недраги...

Заблуждавате, журналя... Жената не е "номинирана", а само "българска кандидатура за номиниране". Явно не ви е преподавала тя и хитреете сензационно...

Номиниран означава избран и предложен, бе тъпак

Честито на г-ца Борисова ! ---- Очаквах да Видя (и/или) Тео... И ! - да Отбележим Взаимоуважението между TheOldSchool и TheNewOnes ! ( , което е перфектно визуализирано в 'Аз имам млад учител')

Госпожата да вземе да възпита малко комуняро-атакаджийските гащници да не дрискат завист и злоба и да свикват с мисълта,че те винаги ще са аутсайдери ,власт НИКОГА повече няма да видят и има да се пулят на умните ,красивите и кадърните ,когато им хвърлят отпадъци край контейнерите!

Вече ми е смешно, че когато някой няма никакви аргументи, удря го на политика. Какво общо имат тук партиите? Обясни, че не те разбрах.

Присъединявам се към мненията, че имаме учители със световни постижения, но за тях номинация няма. Чудя се някой от онези колеги, подготвили десетки лауреати в международни състезания не са ли заслужили, че номинират директорка, за която са чували тесен кръг хора. Освен това директорите често обират лаврите на всеотдайни учители, които работят под тяхното управление, но за тях не се говори. И аз се съмнявам, че тук има нещо "по нашенски".

Уважението? То не се получава срещу 1 млн. долара. Само по делата им ще ги познаеш. Завършилите 12 клас са толкова неграмотни и невежи, че се чудя, изобщо влиза ли учител в класната стая и кой им пише добрите бележки в бележниците. Учителите ще имат моите уважения, когато научат децата за употребата на Й, за пълния и кратък член, за запетайките и тиретата. Щото стават професионалисти и хора на словото, а не могат да преведат текст на правилен български език или да напишат една монография без граматични грешки.

"Монография" или биография!? Или викаш, на кой му пука.

Грамотните хора обикновено пишат монографии и понякога автобиографии, а на известните им пишат биографиите, вие не правите такава елементарна разлика, а пък да не споменавам за местоимението "Кого", ако изобщо сте чували за него, така че нека да оставим културните хора да изразяват мнението си без малокултурните да ги съветват

...А къде е Тео бе .... Теодосий Теодосиев от Казанлък. ... ? Тази е ясна , че има "рунтава диплома" , валидна пред неккой от управляващите ..... (може да е и Боцко .... ) . КЪДЕ Е ТЕО.... ?!?!?!?!!!!!

Боцко яде агнешко,но за Тео си прав!

Според мене светът се е побъркал на тема малцинства. Който прави нещо за тях автоматично полчуава големи награди и слава. Няма значение какво точно правиш, може дори само да си седиш пред компа и да блъскаш някакви бумаги, но напишеш ли, че искаш да интегрираш малцинствата, златен си! Тео е най-великият учител раждал се някга в света, а най-вероятно и наи-великият който изобщо ще се роди някъде някога. Аз не мисля, че е теоретично възможно някой учител да е по-добър от него. Особено от новото българско поколение, абсурд. Но, ето занимава се с физика, не с интегриране на ромите... Значи според ЕС, ООН, НАТО и т.н. не става за награда...

Забраих да си кажа, че съм учител и аз Но съм от тия по-младите, които си знаем, че от нас хора просто няма да излезе! Като се сравнявам с Тео или някой друг на неговите години, е бате не ставаме и това си е! Генетично ли е, нямаме умения ли, но да си призная, еми гола вода сме си, всички родени след 1980г. То просто изглеждаме като едни тъпи консуматорчета, които искат да ядат и карат скъпи западни коли. От Тео лъха достопелипе, мъдрост, всеотдайност. Ние сме си мамини синчета, няма защо да го крием.

Знаеш ли приятелю, поставих плюсчета на всички изказали се под моя пост ..... Не си прав, като се обвиняваш сам себе си толкова много .... както и на мен - на теб просто не ти е даден шанс да се изявиш, според способностите си ... това е всичко ... като казвам това, имай предвид , че аз съм от първият випуск на Тео, т.е. негов ученик ..... и се гордея с това !!!!

Аз пък съм бивш учител. Проблемът е, че в момента учителят се бори за оцеляване и насъщния и няма много време да се отдаде истински на професията си, т.е. да отделя време за прочитане на всичко, което се публикува в неговата област /та една книга е около 20 лв, а с 500-600 лв как да си позволиш нови помагала и публикации в областта ти да си купиш/ , да има време да си подготвя сам нови материали в зависимост от нуждите и образоването на конкретните класове /ученици/ на които преподава в момента. Само един учител знае, че подготовката напр. на упражненията напр. за 1-2 учебни часа може да ти отнеме няколко астрономически часа! Като изключим личността и професионалистта Тео, той е и вече във фаза, в която вече само дава, а не трябва да си изгражда метод на преподаване, тепърва да си създава и селектира основните да го наречем " инструменти" като упражнения и задачи за различните нива ученици - напр. за олимпиада, матура, кандидатстване! Кой млад човек да го прави за 500-600 лв? Освен това самият учебен процес Е НЕ САМО УЧЕБЕН, НО И ВЪЗПИТАТЕЛЕН ЗАЩОТО ТИ ФОРМИРАШ ХОРА , ЛИЧНОСТИ, МИРОГЛЕД И НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ТО НА ПОКОЛЕНИЯ ХОРА! Докато съвременните родители и политици не го разберат все така ще е!

Jeni

Е защо директорка, а не обикновен учител! Явно поредната връзкарка!

Не че нещо, ама "номинирана от столичен УЦ" .... това голяма новина ли е? Тези от УЦ-то как оцениха всички даксали в страната, та решиха, че тази дама (моите уважение към нея) е най-заслужилата?

Била етърва ли каква ли на някаква си..., ама човекът дето знаеше, го цензурираха, щото й накърнявал "доброто име", като обяснявал какви са роднинските връзки, в случая.

Абе кажете, бе! Какво все с половин уста! Кажете какво гнило има в тая директорка.! Вижтре: " .... спечелила десетрки проекти за привличане деца с изостаналос ... т" .... Кой няма кирливи ризи...

ха ха ха , ... ами аз исках точно това което изтрихте да се види! Що да не си го помисли човек! А! Хуйбава, усмихната, привлекателна, ... що да няма обожатели! Какво и пречи да го прави за удоволствие, и съм сигурен че е страстна.

Българските учители следва да учат децата на български. "Визия" не е българска дума. "Виждане" е.

глупости на търкалета. дирецторите са администраторъ. работатаим с децата е 6 часа на седмица и то на книга, защото в 70-80% от времето са "заети" и или децата имат свободен или друг учител им поема часовете. като ще награждават учител , така ли няма никои "прост" учтел да намерят, ами все трябва да е дирецтор?а?

Ако на тази дадат 1 милион долара, на учители като Иван Симеонов и Теодосий Теодосиев трябва да дадат по 1 милиард, че и повече!

Изключително нелепа класация. Но някои се радват. Нека. На фона на всеобщото изпростяване и едноокият струва нещо.

TIREX

и какво и е най доброто? в сравнение с какво с кой?! пълна дебилщина....

В сравнение с твоята учителка, която не те е научила, че се казва и пише: В сравнение с КОГО, а не В сравнение с КОЙ. Ето ти едно сравение, което може и да ти е полезно.

Абе Танче, ако вземеш парите се пенсионирай, не се лъжи да ги хабиш за училището

да се лъжем, образованието ни отдавна отиде в девета глуха, подобно на държавата ни- ще бъдат големи изхвърления ако наградата я спечели българската директорка на училище - един вид учениците поголовно неграмотни, а учителите печелят награди за най-добро преподаване - стискам палци

Това е международното признание, а сега да видим българското ни признание, защото такива трябва да се поощряват и дават за пример. Потомството е всичко, другото е прах и пепел.

Браво за номинацията ! Някой все пак се е сетил , че има такива хора в България ! Друг е въпроса ,защо номинират директор за най добър учител !? Може би защото е постоянно в МОН , или това е номинация за предишен период когато още не е била директор .После , кой я номинира , и как стана това , при наличието десетки хиляди учители в България !

ква е тая награда, дето се дава за каузи и благотворителност?! награденият сам трябва да решава какво да прави с нея! българските учители - най-ниско платените в Европа!

Въпреки огромното безхаберие на нашите управници към образованието, нашите деца остават нашето истинско богатство. Многобройни медали от престижни международни конкурси, са най яркото доказателство за това. А за всеотдайният труд на учителите-нали знаете какви заплати получават техните колеги в нормалните страни. Ако спечели-това ще бъде награди за всички български учители.

не се шегувайте

Страхотна новина! Стискам й палци!

Това някаква гавра ли е, след като образованието беше унищожено. Нещо като да се погрижиш за индианското наследство след унищожаването на индианците.

Хейтър, защо не си вземеш поне една седмица почивка? Забелязал ли си, че колкото си по-ядосан, толкова повече задници срещаш? Почини си, а?

Да бе, да бе - кой не скача е "червен" кой не слуша Обонго е "диктатор", а кой не е сляп и луд е "хейтър". Дата е.. у пУзитивния смешник.

Балама е прав. Толкова нелепости ни карат да приемаме за естествени, че ти става тъпо и претръпваш. а директор да вземе наградата на учител, това е просто гавра. Директорите имат само няколко часа преподавателски норматив, за да помнят, че са мениджъри на училище. Те почти нямат връзка с професията и е напълно невероятно да се справят както би трябвало.

Аз

При настоящата система на образование, самият факт, че все още децата печелят международни олимпиади и мачкат руснаци, китайци, индийци и американци, би трябвало да говори много за учителите им. Да е жива и здрава каката и дано спечели!

Това, че въпреки образованието, някои учители и ученици печелят олимпиади, не трябва да ни заблуждава относно катастрофата в образованието, здравеопазването, сигурността... изобщо на цялата държава и общество. Няколко медала не компенсират перверзния геноцид.