Около 1.20 часа тази нощ в полицията е получен сигнал за активиран паник-бутон в бензиностанция. Пристигналият на място полицейски екип установил, че двама мъже с качулки са нападнали 41-годишен грък от Солун, пребиваващ в България, като се опитали да му вземат чанта с около 500 лева.

Крадците го заплашили с пистолет, а след като гръцкият гражданин оказал съпротива, единият от нападателите произвел пет изстрела. Чужденецът бил улучен в лявата ръка и в гърдите. Същевременно другият нападател използвал електрошокова палка, с която го ударил в областта на бедрото, след което двамата избягали, но не успели да вземат чантата с парите.

Пострадалият е закаран в Спешния център в Сандански. От направените рентгенови снимки е установено, че той е получил само обгаряния в дясната част на гърдите, като белия дроб не е увреден, имал и обгаряния на лява ръка и контузия на лявото бедро заради използването на електрошок.
След обработка на раните мъжът е изписан за домашно лечение.

На място е извършен оглед на местопроизшествието. Разследването продължава.

На 6 март т.г. 62-годишният турски бизнесмен Орхан Гейлан бе открит в микробус с множество рани от нож по главата, лицето и в сърцето край гоцеделчевското село Борово. За убийството бяха задържани трима души, а причина за жестокото престъпление бе грабеж на 4000 лева, които бизнесменът носел у себе си.