Отношенията ми в Бургаския регион са само и единствено с магистрати. Фактите се манипулират”, заяви той днес пред bTV по повод информация, че е бил на тържество с хора от подземния свят на Черноморието.

По информация на сайта "Биволъ" няколко дни преди престрелката в Слънчев бряг Тодоров и главният секретар на МВР Георги Костов са са забавлявали в ресторант "24" в Поморие, който бил на Пламен Петков-Помориеца, бивш съдружник на убития СИК-аджия Бай Миле. Петков пък бил свързан с Божидар Кузманов - Кравата, за когото се твърди, че е в основата на конфликта с простреляния несебърски бос Димитър Желязков - Митьо Очите.

В публикацията се казва още, че Петков е бил там, а охраната се извършвала от прикрити полицаи и мутри едновременно.

На тържество съм бил само с магистрати и с главния секретар на МВР, но никакви мутри. Това са заглавия, от които излиза, че аз и главният секретар сме организирали атентат срещу Митьо Очите, това сериозно ли ви звучи?”, заяви днес членът на ВСС.

Той подчерта, че това са манипулации и е под достойнството му да ги коментира, дори се закани да съди сайта.

Тодоров все пак поясни, че е бил на тържество по повод назначаването на Радост Бошнакова за районен прокурор на Несебър. И изрази съмнение, че е интересно с кого пие "една ракия в петък вечер".

Според него схемите по Черноморието са се разбъркали и това е отговорът на всички написани статии.

От "Биволъ" публикуваха и отговор на свое запитване до МВР, подписан от министър Румяна Бъчварова. В него пише:

“…Главният секретар на МВР, главен комисар Георги Костов е бил командирован от министъра на вътрешните работи със заповед…….., със служебна задача до Добрич, Бургас и Шумен, пътуването е със служебен автомобил. Бихме искали да потвърдим, че по време на командировката главният секретар на МВР е уважил покана за вечеря на новия районен прокурор на Несебър, по повод на нейното встъпване в длъжност. На вечерята са били поканени представители на правоохранителните структури и на местната власт, с които работи районният прокурор, организатор на мероприятието. Главният секретар на МВР няма отношение към организацията на събитието.”