16-годишната Янка не е пострадала тежко, уточняват от "Конкурент".

Сачмата преминала през дрехите и я одраскала под лявата ключица. Инцидентът е станал в понеделник следобед в монтанското село Долно Белотинци.

Ненко чистел двора на свой съселянин. Детето открило пушката на стопанина и почнало да гърми с нея по врабци. В един момент обаче насочил оръжието срещу своята приятелка Янка и гръмнал. Изстрелът изплашил децата. Те яхнали велосипедите си и с тях изминали разстоянието от селото до спешния център на монтанската болница. Долно Белотинци е на около десетина километра от Монтана.

Децата разказали на докторите какво се случило. Медиците прегледали Янка, вкаралия на рентген, не открили чуждо тяло и обработили раната. Лекарите предупредили децата да не си тръгват, защото трябва да дойде полиция. Думата „полиция” стреснала хлапетата, те успели да се измъкнат от болницата, метнали се на велосипедите и се прибрали у дома.

Криминалистите ги открили в селото. Янка и Ненко са разпитани. Пред полицаите те разказали същата история. Пушката е предадена на разследващите от майката на Ненко.