Медиците най-накрая признаха сериозните вреди от антибиотиците върху корема. Темата "табу" бе разисквана от водещи специалисти на Националната научно-практическа конференция по Обща медицина, проведена у нас.

По думите им приемът на антибиотици има доказано негативен ефект върху храносмилателната система, причинява гадене, повръщане и диария. Лекувайки едно, ние често вредим на друго.

Приемът на силни лекарства предизвиква свръхрастеж на болестотворни бактерии, който допринася за подуването на корема и получаването на болезнени спазми в червата, които нерядко продължават дори след приключване на антибиотичното лечение.

Заставайки зад твърдението, че антибиотиците нарушават чревната микрофлора и създават дискомфорт, лекари и водещи специалисти обсъдиха вариантите за справяне с проблема. В рамките на дискусията медиците се обединиха зад доказано ефективно средство, утвърдило се в практиката им - иновативния пробиотик - ProCombo.

Превърнал се в лидер сред пробиотиците, той се грижи отлично за корема по време на лечение с антибиотици. Само ProCombo съдържа достатъчен брой добри бактерии - 200 млрд. CFU/g, които остават живи и биват доставени там, където им е мястото - в червата.

Благодарение на единствената по рода си двойна капсула, ProCombo освобождава съставките си двуетапно, като това гарантира неговата пълна ефективност. Това двойно действие прави ProCombo предпочитан от докторите като най-мощното оръжие срещу сериозните вреди и странични ефекти от антибиотичното лечение.

Пази от страничните ефекти на антибиотиците

Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

Снимка: Vitaslim

В днешно време вирусите са най-честите причинители на респираторни и стомашно-чревни инфекции и се отличават с висока инвазивност и агресивност. В над 90% от случаите инфекцията се причинява от вируси и обикновено след 72-ия час се добавя и бактериална компонента, което налага добавянето на антибиотик като част от лечението. В моята практика ПроКомбо се доказа като ефективно средство за избягване на стомашно-чревните разстройства, причинявани от силните лекарства, включително най-често предписваните класове антибиотици (пеницилини, цефалоспорини и др.). Назначавам го още откакто се регистрира в България и имам наблюдения за успешното му приложение успоредно с различните антибиотици. Най-важното е приемането на ПроКомбо да започне още от първия ден на антибиотичното лечение и да продължи поне още 4-5 дни след приключването му. В този случай ПроКомбо се приема само по 1 капсула дневно, 2 часа преди или 2 часа след антибиотика.

Д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар, XIV ДКЦ, София

С ProCombo отново се чувствам отлично

Иван Йорданов, 44 год., Троян

Снимка: Vitaslim

Наложи ми се да пия продължително време антибиотик и започнаха проблеми с корема. Лекарят ми изписа ProCombo. Бях чувал за него и от медиите преди това. След 1-2 капсули нещата с корема се оправиха и сега всичко е наред. Чувствам се много добре. Вече съм убеден, че това е лидерът на пробиотиците!

Иван Йорданов, 44 год., Троян

С ProCombo антибиотиците не ми навредиха

Светлана Георгиева, 61 год., Варна

Снимка: Vitaslim

Страдам от гастрит, колит и лека хиатална херния. Състоянието ми се обостря значително при прием на антибиотик. Единственият начин да си помогна е да започна и пробиотик по време на лечението. Така попаднах съвсем случайно на ProCombo в социалните мрежи. Започнах да го взимам и забелязах облекчението почти веднага. От както пия ProCombo нямам никакви стомашни проблеми. Препоръчвам на всеки с подобни оплаквания.

Светлана Георгиева, 61 год., Варна

Снимка: Vitaslim

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Може да прочетете повече за ProCombo ТУК >>>

 

Платена публикация