Известният продуцент Магърдич Халваджиян поздрави брат си Джуди, който продуцира предаването "Господари на ефира", че веднага уволни репортера Димитър Върбанов, когото видеозаписи уличиха, че е инсценирал, че е бил нападнат и бит по време на репортаж.   

Ето какво написа в социалната мрежа Маги Халваджиян:

"Жалко за Върбанов, но каквото си надробиш, това сърбаш! Някои хора явно не си дават сметка каква отговорност носят пред обществото, работейки в екипа на Господарите!!! Дали в състояние на афект или поради глупост, тези действия на Върбанов са предателство спрямо труда на целия екип на "Господари на Ефира"! Поздравявам брат ми за бързото и категорично решение! В подобни ситуации място за шикалкавене няма! Истината винаги е само една!".

Джуди и Маги Халваджиян

Снимка: Facebook

Джуди Халваджиян реши да отстрани Върбанов, след като от Нова телевизия, по която се излъчва предаването, заяви, че ще търси отговорност от продуцента.

"Оказа се, че всичко това е една постановка. За съжаление прокуратурата беше подведена. Това е абсолютно недопустимо. Това е тежко умишлено престъпление от общ характер - срещу правосъдието, за което се предвижда наказание от 5 години лишаване от свобода", коментира вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вижте как Бойко Борисов, който първо разпореди двамата обвинявани от Върбанов за нападание да бъдат задържани и наказани с "цялата строгост на закона", коментира развоя на събития.

Междувременно управителят на склада и неговият служител, които бяха арестувани за 72 часа, бяха пуснати от ареста без никаква мярка за неотклонение и се заканиха да съдят вече уволнения репортер.