Десетки популярни личности настръхнаха срещу репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. Причина за това стана изтеклият видеозапис, който свидетелства как журналистът симулира, че става жертва на нападение.

Веднага след като кадрите бяха разпространени, "Нова Броудкастинг Груп", в чийто ефир се излъчва предаването, обяви, че ще потърси сметка от продуцентите. В същото време стана ясно, че двамата заподозрени за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди са освободени от съда във Велико Търново без никаква мярка за неотклонение и обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието.

Сега дойде ред и на социалните мрежи. Сред тях изпъкват имена, като това на шоумена Слави Трифонов, който дълги години води съдебни битки с продуцентите на "Господари на ефира".

"Оказа се, че така нареченият "разследващ журналист" Димитър Върбанов всъщност е неособено талантлив актьор. И въобще не е бил бит, а е използвал случая, за да изиграе един тъп скеч, с който да се опита да направи имидж на себе си и на своите работодатели. Да, в България всичко е възможно, само дето подобни действия са глупави, обидни и уронват авторитета на професията "журналист". И сега, така наречените "Господари на ефира" трябва да дадат "Златен скункс" на своя служител Димитър Върбанов", написа Трифонов във Фейсбук.

В социалната мрежа се изяви и Иво Христов, началник на кабинета на президента Румен Радев: "Златен скункс за "господарите" и правителството, които се оплетоха в собствените си кълчища. Премиерът се върза на тази бутафория и поиска строгост, а МВР говореше за средна телесна повреда. Прави впечатление, че журналистическата гилдия не се разграничава от измамата. Просто мълчи"

Критични позиции изказаха още карикатуристът Христо Комарницки, политическият анализатор Явор Дачков, телевизионерът Тома Иванов и още редица други влиятелни личности.