Бойко Борисов коментира обрата в случая с репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов. В четвъртък министър-председателят призова върху нападателите на журналиста да бъде приложена най-голямата строгост на закона, но на следващия ден видеозаписи свидетелстваха, че става дума за инсценировка и обвинителят се превърна в обвиняем.

"Видяхте вчера как ме пресирахте да дам отговор по тема. По нощите звънях по МВР. Оказа се, че след това те са били задържани. След това няма да обяснявам повече какво се случи", каза Борисов пред репортери след края на речта си на 37-ата сесия на ООН.

Въпреки че първоначално демонстрира намерение да бъде лаконичен по случая, Борисов реши да отговори на журналистически въпрос дали си е взел поука да проверява новините и да не реагира спонтанно: "Не съм реагирал спонтанно, защото разликата в 7 часа ми отне време, докато ми докладват за какво става въпрос. И казах тогава на вашия колега, че принципът тук абсолютно е правилен. МВР е действало правилно, Прокуратурата е действала правилно, повдигнати са обвинения. Това, че във всяко стадо си има черна овца, може да се случи и се е случило в случая, не трябва да променя принципа. Ние трябва да сме непримирими към посегателства към журналист. Който и да е той, където и да е той. Това ние сме направили, това аз съм изразил. Когато са станали ясни факти и обстоятелства, съдът се е произнесъл. Така че, уж нямаше да го правя и аз... Малко стана, като президента Радев. Да сме за единение. Няма да коментирам, докато не го прочета, и си го коментирам 5 минути."