Самоделната бомба е била поставена пред входа на ресторанта, сигналът е подаден тази сутрин към 4.27 часа. Тротиловият еквивалент е около 200 грама. В самото заведение няма щети, предаде БГНЕС.

Известно е, че ресторантът е собственост на бизнесмена Константин (Коко) Динев. През май стана ясно, че той сам е съборил незаконна пристройка на ресторанта.

По информация на БНР взривното устройство е било поставено в малка чупка между двете стени на заведението, които са обрали ударната вълна. Живеещите в околните блокове почти не са чули експлозията.

Огледите продължиха почти шест часа, служители на ГДБОП са поели случая, а доказателствата събират колегите им от СДВР.  Районът бе временно отцепен, а движението по участък от бул. "Никола Вапцаров" беше спряно.

След като взривното устройство е поставено отвън, най-вероятно става въпрос за заплаха, а не за убийство, каза експертът по сигурността към Столична община Иван Бояджиев.
„Най-вероятната причина е неуредени финансови взаимоотношения и други причини за сплашване на собственика на заведението. Ако устройството е било сложено вътре, щетите щяха да са сериозни и най-вероятно щеше да има и жертви, тъй като 200 грама не е никак малко количество”, каза още Бояджиев.

„Предполагаме, че става въпрос за лични отношения. За щастие жертви няма, което е най-важното в случая. Работата продължава и аз вярвам, че извършителите ще бъдат разкрити”, каза кметът на столичния квартал „Лозенец” Любомир Дреков, цитиран от "Фокус". По думите му до преди няколко години заведението е било сред най-елитните в квартала.

По-късно самият Константин Динев заяви пред Дарик радио, че взривът е бил с цел да бъде дискредитиран, но и допусна, че бомбата може въобще да не е насочена срещу него.
Бизнесменът обясни, че тези, които го познават, знаят, че се появява в заведението най-много веднъж на два месеца. Той не бил все още наясно с подробностите около инцидента и му предстоял разговор с разследващите, като Динев е обещал пълно съдействие.

Кой е Константин Динев

Константин Динев е на 42 г. и е известен предимно с връзките си с различни фолк певици. Освен "Кошарите", смятано навремето за "офис" на ВИС-1, той има заведения в Петрич, както и участие в хазартен бизнес. Преди дни той продаде "Локомотив Пловдив" на известния бизнесмен Веселин Марешки. Бивш президент е и на "Вихрен".

И двете деца на Коко Динев са от известни фолк певици - синът му Иван е от Емилия, а дъщеричката Ивон, от Анелия.