Важен експеримент, който хвърля светлина върху сложния свят на пробиотиците, направиха специалисти от микробиологичната лаборатория в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) към Министерството на здравеопазването. Изправени пред предизвикателството да оценят качеството на пробиотик, те проведоха единствения утвърден не само в научните среди, но и във всяко българско домакинство опит - подквасване на мляко.

Заквасването на кисело мляко е най-лесният и сигурен начин да се установи жизнеспособността на пробиотичните бактерии, пояснява ръководителката на екипа - гл.ас. д-р Екатерина Радоилска. Съдържанието на живи пробиотични бактерии е най-ценното качество на пробиотиците, благодарение на което те подобряват работата на стомашно-чревния тракт. Именно този тест за качество издържал продуктът ProCombo (ПроКомбо).

 

Потвърдили лабораторно още преди години, че ProCombo доставя 100 пъти повече живи пробиотични бактерии в червата в сравнение с други известни продукти, новото доказателство за качеството му не изненадало микробиолозите. Опирайки се на познанието, че съдържащите се в него "добри" бактерии Lactobacillus acidophilus живеят в нашите черва и обичат по-топла среда, учените направили кисело мляко в условия на 37°С и на 43°С. Все още считано за истински деликатес у нас, лактобацилното кисело мляко изконсумирали още в лабораторията, а за вкуса му, който наподобявал гръцкия йогурт, се носят легенди.

Преминал поредното изпитание, този път на най-високо национално равнище, ProCombo покрива всички медицински стандарти за работещ пробиотик. Произведен във Франция по патентованата технология DUOCAPTM, той е единственият продукт в двойна капсула. Благодарение на нея "добрите" бактерии, които ни отървават бързо от стомашния дискомфорт, не само остават живи през целия срок на годност, но и пристигат невредими в тънките черва, където веднага се заемат за работа. Доказал и пред лекари, и пред препатили, че може да му се има доверие, ProCombo успешно се справя с болката и подуването в корема, както и с газовете и чувството на тежест. Подобрявайки храносмилането, той е първа помощ при диария и лениви черва. Притежавайки силата да държи във форма дори най-чувствителния корем, ProCombo е задължителна терапия в сезона на вирусите, когато трябва да бъде приеман заедно с антибиотиците, за да ни предпази от техните нежелани ефекти.

Подутият корем остана в миналото

Лозина Стоянова, 48 год., Хасково

Снимка: Vitaslim

Страдам от болки в стомаха и подут корем. Непрекъснато изпитвам дискомфорт. Проблемът се задълбочава още повече, когато се храня с пържена или леко пикантна храна. За ProCombo научих от реклама в интернет, прочетох за продукта и реших да пробвам. Още на втория ден изпитах облекчение, подуването и болката изчезнаха. Останах изключително доволна. Сега отново започнах да приемам ProCombo, защото през изминалите месеци прекалих с мазните храни. Пия го вече седмица и се чувствам чудесно. Препоръчвам го на всеки, дори за профилактика на стомаха. Лозина Стоянова, 48 год., Хасково

Подуването и тежестта изчезнаха

Петрана Кръстева, 66 год., Любимец

Снимка: Vitaslim

Страдам от дивертикули на дебелото черво, колит и гастрит. Много се измъчвах, получавах постоянно подуване и болки в корема. При моите консултации със специалист, сме изпробвали различни медикаменти. От повечето, обаче се влошавах, даже получих и запек на всичкото отгоре. Тогава лекуващият ми лекар ме посъветва да пробвам с ProCombo. Пия го вече повече от месец и усещам облекчение. Подуване и тежестта изчезнаха, чувствам много по-добре. Препоръчвам на всеки с проблеми като моите да пробва, ще остане очарован. Петрана Кръстева, 66 год., Любимец

Снимка: Vitaslim

Можете да откриете ProCombo в най-близката аптека до вас.

Повече информация за ProCombo може да намерите ТУК >>>

 

Платена публикация