55-годишен китайски гражданин се е почувствал зле и е починал в хотел в курорта Банско, съобщиха медицинските власти, съобщи  NOVA.

Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле. Прилошало му е, след което е припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи за NOVA, че по първоначална информация не става въпрос за коронавирус.

"По първоначални данни починалият китайски гражданин в Банско не е посещавал Китай от 2018 г., поне в паспорта му са такива отметките. Освен това е имал сериозни сърдечни проблеми, сърдечна операция. Най-вероятно това е такъв инцидент. Въпреки това ние ще изчакаме резултатите от аутопсията, ще се вземат и материали за изследване. До момента случаят не е коронавирус. Очаква се резултатите да са готови още утре", обясни доц. Кунчев.

Тялото е транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ Благоевград. За смъртта на чуждестранния гражданин са уведомени Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград.