Още в събота вечер започва ремонтът на пистата на летището. В Москва специалисти на Междудържавния авиационен комитет, който разследва злополуката, започнаха да свалят информацията от двете черни кутии на самолета, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Те са установили, че записващите устройства са силно повредени и разчитането им ще отнеме един месец, съобщи днес руският регулатор на въздушния транспорт в страната, цитиран от Ройтерс.

В Ростов на Дон пристигнаха 14 представители на ФлайДубай, чиято централа се намира в Обединените арабски емирства.

"Компанията координира действията с руските власти за изясняване на причините за катастрофата", съобщи неин представител, цитиран от ТАСС.

Ръководството на авиокомпанията ФлайДубай има намерение да изплати по 20 000 долара компенсации на роднините на загиналите 62 души. Започна изплащането на обезщетения и от бюджета на Ростовска област.

Московчани изписаха "скърбим" със свещи

В памет на жертвите от самолетната катастрофа в Ростов на Дон, причинила смъртта на всичките 62 души на борда, жителите на Москва изписаха със свещи снощи думата "скърбим" на Тверския площад, предаде ТАСС.

Въпреки студа и отменянето на всички развлекателни прояви в подкрепа на акцията "Часът на земята" там се събраха много млади хора.

Акцията "Часът на земята" в руската столица беше посветен на паметта на загиналите. В 20,30 ч. московско време угаснаха светлините в 1500 сгради.

Московчани продължиха да носят цветя и детски играчки пред представителството на Ростовска област. Пред сградата беше изнесена маса, на която хората оставяха букети и свещи.