Черните кутии на самолетa на Флай Дубай са силно повредени

Завърши издирвателната операция на мястото на катастрофата на дубайския самолет в Ростов на Дон. В Москва са установили, че черните кутии са силно повредени.

Обратно в новината

Коментари - Черните кутии на самолетa на Флай Дубай са силно повредени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мой приятел от РВД, на пилотите от нискотарифните компании им трият сол на главите от ръководствата, ако кацнат на запасно летище, защото е свързано с много разходи за обслужване на самолета, които не са покрити от цените на билетите. Пилотът е поел твърде висок риск, за да се впише полетът в бизнес модела на компанията. Запасното му летище е било на стотина километра само - в Краснодар. За съжаление, ще гледаме поредния епизод по Нешънъл Джиографик след някоя и друга година... Наскоро имаше един епизод с подобна компания, където пилотът не искаше да направи втори заход, защото за спестено гориво им давали бонуси. Опита се да кацне със задкрилки на 15* и скорост 400 км/ч и ествствено, пистата не му стигна. Имаше оцелели обаче и то доста.

someone

прав си. много са ми чудни хора, които могат да си платят малко по-скъпи билети и да летят с по-сигурни компании, но вместо това се стискат и си рискуват живота само и само да спестят малко пари, все едно живота им не си струва 200 лева отгоре. все едно ще си ги носят на оня свят.

Черните кутии за то са констуирани - да дават информация за случилото се на катастрофиралия самолет. Боинг не са съумели да създадат такава кутия. От тук следва, че те са отговорни за множеството неразкрити причини на катастрофирали техни самолети.

someone

ако можете да си го позволите, винаги летете със скъпите авиолинии от сорта на бритиш еъруеиз. ще платите двоино, но самолетите са много по-нови и охраната е много по-сигурна, риска от технически проблем или бомба е много по-малък.

От какшавал ли ги правят тия черни кутии? Не помня последните пет години да е прочетена дори една такава. Ако разбира се изключим самолета на Лубис (или Лубих беше?). Но пък и там станах с впечатлението, че нещата не са истински. Най-малкото по записа успяха да определят, че пилота се е опитвал да разбие с брадва вратата на пилотската кабина. Как точно от записа се разбра, че е брадва (има такава в самолета, но е в кабината) и че точно пилота я е държал в ръце, не ми е съвсем ясно. Със същата вероятност би могло да се предположи, че двамата пилоти са се сбили в кабината и единият се е добрал до брадвата.

вече са прочетени! Информацията от тях е извадена! Тези черни кутии не са като "другите"!

Няма толкова здрава черна кутия , която русите специалисти да не могат да повредят силно

Те не бяха ли много изостанали, как така ще се справят с цяла черна кутия? Ако знам, на какво да вярвам вече?

Преди кутиите да попаднат в ръцете на руски специалисти са били в добро състояние. Сега вече са силно повредени.

На оранжевите "черни кутии" трябва да има инструкция за отваряне, а не чукчите да ги "отварят" с флекса или "отварачката за консерви"...

Много забавно,когато два получовека коментират работа на специалисти. Хващайте метлата и почистете улици - нали това е основното ви занимание.

Черните кутии вече са отворени.Няма нищо друго освен пропагандни материали на Путин и тук там цитати на Ким

И учебник по история от Вежди Рашидов. ха..ха

Между другото самолета е дубайски. Ама няма значение, следвай си инструкциите!

много тъжно, жалко за загиналите хора, господ да ги прости .....

никога в русия няма да излезе истината за което и да е събитие. в русия истината не съществува.

Добре, че сте говедата, та да кажете каква е тя

Черните кутии вече са отворени. Чува се квичене на прасета.

Никакво огнено кълбо не е. Това е прожектор, който осветява крилото. Той е 250 вата и свети доста силно.

Малко нямали страх от Бога(Който и да е) за вас ...... Случила се е нормална съгласно условията трагедия. Да почиват в мир Хората! Засрамете се!!!!

някой да е казал и една дума с/у умрелите хора? ти какво? Искаш да бъде потулен случая и да го забравиш бързо-бързо?

Нека разследването приключи . След това-коментирай на воля.

Да не е видео на метеорита в Челябинск?

Каспър, айде да си лягаш, че утре си първа смяна на училище!

Один из самописцев разбившегося в Ростове-на-Дону "Боинга" вскрыт, сообщил замглавы Межгосударственного авиационного комитета (МАК) Сергей Зайко. Модуль памяти регистратора извлечен и подключен, качество записи хорошее. Самописец работал вплоть до столкновения с землей, сообщает ТАСС.

поствайте на български език! това е български форум! не руски! ясно?

Айде бе, не руски! Голямата част от новините са за Русия, брой коментари под тях превишава броя на коментите под каква то и де друга статия в пъти. Статистика, братче...

В официалния сайт на ТАСС, пише че кутията която записва полетната информация, е в добро състояние, имало някакъв скъсан кабел, който е възстановен. Кутията записваща разговорите в кабината, също има повреди и скъсан кабел, доколкото разбирам очаква се утре да е оправена. Информацията на Дир.бг волно или неволно е грешна.

Това, което казваш, е било преди кутиите да попаднат в ръцете на руски специалисти. Сега вече са силно повредени.

Зъл, злобен, злонамерен и бездушен злобар!

Затова , без дефектна краварска техника !!!

за сваленото СУ! От неговата кутия нищо не можеше да се разбере!

Бай Ставри

Това беше върхът на руската техника. Ти какво разбираш. Едни жици стърчаха, направо с друга галактика имаха връзка ХА ХА ХА

ооооо... това ли ти е основния ник ИВАНе ОТ МОСКВА, Дядо не знам си кой си и още 1000 ник-а с еднакви пунктуационни грешки.

Флай Дубай=FlyDubai?!

Кутиите били повредени, ама самописците вътре били изправни и работили до момента на взрива. Боинг техника За разлика от ония самописци в оня руски самолет, дето турците свалиха

Кви самописци ве. Туй да не ти е ерата на Гагарин.

няма толкова здрава черна кутия , която русите да не могат да счупят !

Кто копирате някоя новина от чужд сайт, поне си направете труда да го преведете правилно...за останалите , ако искате да прочетете правилния текст влезте на "майл.ру"

майл ру е еталон за истина !

Шило

Дай пример за обективен сайт.

към соросите: стига сте писали глупости! Тези 1 млн. рубли на човек ги дава Русия като ПОМОЩ за роднините за първите дни... Всеки пътник е застрахован и дубайската авиокомпания му дължи ОБЕЗЩЕТЕНИЕ! Там може да се стигне до съд и ще мине време...

Пак според руските масмедии ФлайДубай дават по 20 000 долара на семействата на загиналите. Дали това е застраховката-не се знае. Иначе 1 милиона рубли са около 14 000 долара. За сравнение на семействата на загиналите в полета на друг лоу-коустър Джърман Уингс са договорени плащания м/у 350 000 и 450 000 евро.Огромна е разликата.Мисля си ,че ще има дела. И то много. Руското правителство не е задължено в случая и с 1 копейка. Всеки трябва да си прави сметка с каква компания лети, какъв билет плаща, каква застраховка влиза в цената на билета. Бог да прости хората!!Те с нищо не са виновни ,че са летели на арабски лоукоустър, че са руски граждани и ,че летището в Ростов е на ниво на техническо оборудване 1960г(според руски летци ветерани).

Било е. Преди някоко години го модернизираха.

откъде приписвате тези новини бе? Били силно повредени. По руската телевизия казаха, че вече са започнали да свалят информацията от двете черни кутии на самолета - демек ще излязат данни от тях. И без черните кутии е видно какво е станало. Силният вятър е "забил" самолета в земята.

отк ъде откъде - от козяк откъде другаде?? ако не вярваш питай къдравата сю?

да..силният вятър...с помощта на диспечерите

руски самолет пада от бомба колкото кутия от кола - черната кутията не работи Руски Бук сваля самолет над Украйна - кутията не работи Руски Су24 свален от хадъма - кутията па не рабои Немски самолет разбит с бясна скорост в скала и направен на сол - кутиите работят. странни мити работи

Самолет свален над руско летище - па кутията не работи. Като гледам само една дума се повтаря заедно с "не работи" и тора е Русия.

Абе тия кутии да не са от обувки...

Викаш, бай Вова има власт дори над черните кутии

блядите пак се изданиха з а кои ли пат

Браво!Затова сме на 96 място по свобода на словото.

на словото в българските медии. Впрочем това изрично е подчертано като изискване от руските власти към раята в България след Разделението и.

Халифът на Дубай да си отвори кесията по 200 000 долара поне!

Путлер нали ги направи милионери.... по 1 000 000 рублотапета даде :) т.е. около 13 000 евро

Добре, че поне не са на купони за храна, както са над 50 млн. съгражданина на Обама...

Не 13000 евро а 13000 долара

Вероятност за атентат е 80 процента.

Самолетът с който летях за около 30 души при Страничен вятър 12 метра в сек има пълна забрана за полет. Веднъж се наложи да кацаме при такъв вятър поради комплексна грешка, МТО и безотговорни началници и замалко да катастрофираме. При кацането самолетът се люлееше странично с опасност да удари грунта с крилото, докосна пистата само с едното странично колело и след това направи 2 сегмента от Козел. Още един.. и пада като камък с 200 км /час. Обикновено се чупят колесниците и хвърчат искри от бетона, Идва ред на запалване на горивото от спуканите резервоари.

При страничен вятър това е стандартна процедура. Първо наветреното колело после проветреното накрая преден колесник. Ако се кацне първо на грешното колело се получава патица и удар на едното крило. Защото вятъра се мъчи да превърти самолета.

Най-опасен за по-малките самолети е пулсращият вятър

Реверсът на тягата е последният шанс.

Въй, въй, въй!!!... Много авиоексперти в тоя сайт бе! Да ми напише "реплика" поне един пилот! Лека им пръст на хорицата, и ви пожелавам да сте живи и здрави...

Ама то летенето е в кръвта на много живи същества. Пчели и птици го правят от милиони години. Скоро и човека.

За целта първо трябва да минем от веганство на слънцеядство. После ще можем да станем като Кларк Кент - нали той се зарежда от слънцето. И чак тогава ще можем да летим.

100% грешка на екипажа. В частност на капитана (pilot in command) - негово е решението дали ще се каца в крайния пункт на маршрута или ще се "ходи" на запасно.

отново, както при предишните самолетни катастрофи. Прочетете статията "Top CIA Official Killed In Russia Aboard Dubai Plane Carrying Millions Of US Dollars". Май пак обикновените хорица са го отнесли, заради нечии игрички.

В Амер медии пише, че катастрофата е станала заради силния вятър. Затова Ох'Ера има 8 писти разположени като разперени пръсти на човешка длан и 4 от пистите се пресичат взаимно една с друга.Диспечерите насочват самолетите да кацат в зависимост от посоката на вятъра

Е да ама тука един самолет е кацнал преди него и друг някакъв е излетял. Освен това вятър 16м/сек. не е голям за такъв тип самолет.

Пориви от 20 до 27 м/сек. са били със срез на вятъра, което наистина сериозно! Това летище е известно с това!

не е голям вятъра ама га не си в него смехуран и преди него двама "страхливи" се кацнали да резервното летище ама то кат глобяват шейховете за изгорен керосин така е

Не може всички летища да имат /поправка/ 6 писти, а едва ли по-малките в САЩ са с повече от една! Така че това изобщо не е сравнение!

Е паднали от 500м на 500м от пожарникарите били силно повредени. Нали уж издържаха на падане от 10 000м и огън 20 мин.

да напомня на тролещите тук - на видеото се вида да пада ГОРЯЩ самолет. За какви пилотски грешки и атмосферни условия говорим?

бъркаш - това са предните светлини на самолета.

Туй което виждаш не е това което е. На перона и от кулата са видели друго.

Не е огън. Най- вероятно според мен е фара който осветява предната част на крилото. Той е 250 вата и свети доста сериозно.

Ако руснаците са тръгнали да ги отварят с чук и пирони, като на сваленият им СУ-24, не се учудвам...

зер теб че поканят щот си голямата работа - с пробити потури и протрити цървулки! Смешник!

По принцип с чук и пирони се затваря. Ама на теб, нали като прочетеш "Русия" или "руснаци", първосигнално ти сработва промитият мозък, простено ти е.

специалисти от МАК (междудържавен авиационен комитет) са разчитали кутиите, бе лавандуло! Първо чети, после плюй...!

каква лавандула, той е едно миризливо зловонно рядко лайно - от тия дето като хвърлиш в него камък пръска надалеч.....

Ами те и на сваления СУ се оказаха повредени.Или нямат техника да разчетат записа или записът съдържа нелицеприятни истини!!!

Само да напомня че машината е "Боинг". А колкото до повредата-това е нещо обичайно при такива катастрофи.

Идиота от германия разби самолета с пълна сила в скала. Нямаше парче над 40см и пак 2те работиха безотказно. Само като е свързано с Раша все повредени.

ама те не бяха ли "най-велите" тия кутии щот са краварски?)))))

че те са добре кутиите бе. Само дето са били 1 ден при рашките и като са заличавали следите са им е*али мамата като на Су-то.

Те на СУ-то много добре си ги разчетоха кутиите. Затова на онези от Миндил, дето Ердоган ги дундурка им омекнаха кратуните. Ердоган и той е с два жълти картона. Щото се надяваше аверчетата му от Америка да му отменят вдигнатия от Путин, ама те взеха, че и те му показаха.

В Русия никога не са ценели живите, а за вече мъртвите - оплакват ги най-силно Пак ще се окаже, че е трябвало да затворят летището, ама заради пари самолетът е пробвал да кацне няколко пъти Или някой трезвен снегорин...

винаги накрая решени за кацане взема капитанът на самолета - няма значение да ли е кипърец или бързащ поляк например.....а със здраве

Понеже не знаеш, летище се затваря при снеговалеж, само за периода на почистване! Решението дали да кацне взима екипажа! Дори на лош спирачен ефект ако кажат, че е на тяхна отговорност, никой не може да им забрани! Случвало се е и летище София, просто кръжащите самолети /някои от тях де/ казаха пистата да се освободи от техника и кацнаха, но повтарям на тяхна отговорност!

Некомпетентен всичко-знайко! :(

На москалите, ако им пука за провинцията, да спрат да крадат и да я смучат!

абе и те гледат от София ....че у нас по провинцията е като след бомбардировка

Зъл, злобен, злонамерен и бездушен злобар!