Сигналът за катастрофата е подаден около 9.30 ч. тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Рано сутринта 31-годишният мъж, който е от Златарица, отишъл в Мерданя и взел лекия автомобил "Опел Вектра", който ден преди това спазарил от предишния му собственик.

Вижте снимки>>>

Само няколко километра след като излязъл от Мерданя, водачът предприел изпреварване със 150 км/ час. На острия завой мъжът загубил контрол върху колата, която се преобърнала в канавката, а после последвал страничен удар в дърво, при който шофьорът загинал на място.

"Автомобилът се усукал около дървото и водачът реално се оказал смачкан между него и колата", обясни главен инспектор Станко Лазов от търновската пожарна, цитиран от Дарик радио.

Той допълни, че на място са били изпратени два пожарни екипа, за да режат ламарините на смачкания до неузнаваемост автомобил и да извадят тялото на шофьора, който е бил неправоспособен.

При огледа на местопроизшествието било установено, че липсва спирачен път, а високата скорост и опасният участък са станали причина за произшествието.