Да се озовеш с полет в Украйна, вместо в Испания! В тази абсурдна ситуация попадна една българка, живееща в Англия. Жената имала редовен билет за полет от Лондон за Валенсия. Качила се на самолета, но се озовала в Киев, разказа Нова телевизия.

Христина Филева живее в Англия, решава да посети приятеля си във Валенсия, Испания. Купува си билет, отива на летището в Лондон, но няколко часа по-късно разбира, че не е пристигнала в испанския град, а на другия край на Европа. Оказва сеq че е объркала гейта. Но след като билетът й бил проверен, тя и останалите пътници не били извозени с автобус, а качени директно на самолета.

Христина твърди, че не е чула, когато са съобщавали каква е дестинацията на полета. Имало и съвпадение - мястото, написано в билета на жената, се оказало свободно и в грешния самолет.

Христина разказва, че никой на летището в Киев не разбирал английски и комуникацията била много трудна. Въпреки това успели да помогнат.

Кадър от Нова телевизия

"Отне доста време, докато разберат какво се случва, защото беше необяснимо как е възможно. Просто на никой не се е случвало и специално в това летище казаха, че досега са нямали такъв случай. Аз, когато пристигнах в Киев, си прекарах целия ден на летището, защото чаках да ми организират хотел и да намерят следващия билет за Испания, тъй като няма никакви полети и нямаше за Испания по това време. За другия ден имаха полет до Манчестър и след това от Манчестър до Валенсия. Всичко беше покрито от авиокомпанията", обясни Христина.

От телевизията са потърсили позиция от авиокомпанията, за да обясни как се е стигнало до куриозната грешка. Все още се очаква нейният отговор. А Христина тепърва ще си търси правата.