Всички мигранти в София са открити на четири адреса, като на собствениците вероятно ще бъдат повдигнати обвинения, че са получили пари и са подпомогнали нелегално преминалите у нас.

Акцията е започнала снощи и е продължила тази сутрин на конкретни адреси.

В района на кв. „Модерно предградие" след претърсване на множество адреси, бяха разкрити 162 незаконно пребиваващи чужденци, на много от които още се установява произходът им, заяви старши комисар Младен Маринов, директор на Столична дирекция на вътрешните работи, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че задържаните нямат какъвто и да било документ за пребиваване. По думите на старши комисаря те са от различен произход, нелегално влезли и без регистрация в Агенция по бежанците. Има малки деца, жени, мъже, семейства, поясни той.

На 18 юли сутринта граничен полицейски патрул от ГПУ-Брегово е задържал в землището на село Извор махала, общ. Кула, на 800 метра източно от българо-сръбската граница 13 афганистанци и 13 пакистанци.

Към 18.30 часа същия ден друг наряд от ГПУ-Брегово е разкрил в землището на село Делейна, община Брегово, 12 афганистанци и двама иранци при опит да преминат границата със Сърбия.

Малко след полунощ днес петима афганистанци са открити близо до границата в района на село Косово.

Всичките 45 чужденци са задържани в ГПУ-Брегово. Една част от тях имат регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са предупредени и са изведени от граничната зона.

На другите са наложени принудителни административни мерки, те ще бъдат съпроводени до Специалния дом за временно настаняване на чужденци в кв. Бусманци.

Сърбия обяви вчера, че спешно изпраща полицейски и военни части по границите с Македония и България, за да не се допуска преминаване на нелегални мигранти.

През изминалото денонощие гранични полицаи от РДГП-Елхово са предотвратили 10 опита на 157 мигранти да преминат незаконно българо-турската граница.