Сред гостите бяха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият на ВВС ген.-майор Константин Попов, предаде Дарик.

"Българските Военновъздушни сили са на нивото на този юбилей. Авиацията ни днес е доста по-различна в техническо отношение, но сърцата ни са същите", заяви пред журналисти ген. Попов.

Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов коментира, че през декември изтича ресурсът на изтребителите МиГ-21. По думите му този вид самолет е "много мъжки, с превъзходни качества", но е правен по друг дизайнер и стратегия. Самият той е летял на него повече от 20 години.

Многохилядната публика награди с овации демонстрациите на висш пилотаж във въздуха. Шоуто беше открито от вертолет Ми-17, който развя националния флаг. Зрителите останаха възхитени от сложните и рисковани фигури, които показа екипажът на самолет "Пилатус".

След всяка задача екипажите рулираха в непосредствена близост до множеството. Заради Открития летателен ден в авиобазата в Граф Игнатиево движението по Карловско шосе бе затруднено. Образували се бяха колони от автомобили.