Впечатляваща е работата, която вършите в София като кмет, защото кметовете знаят най-добре нуждите на гражданите. Това каза комисарят по регионално развитие Корина Крецу по време на среща с кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова в Брюксел днес. Благодарение на проектите се променя средата и това помага европейските политики да достигнат до хората, подчерта Крецу. По думите ѝ затова е важно Кохезионната политика да продължи.

"По време на Българското председателство на Съвета на ЕС в София тази тема също бе активно обсъдена, каза също Корина Крецу - София е добър пример за изпълнението на Кохезионните политики на Европейския съюз."

По време на срещата кметът Фандъкова запозна комисар Крецу с работата по проектите на столицата през новия програмен период. "Разширението на метрото - най-екологичният транспорт, модернизирането на градския транспорт и управление на отпадъците са големите проекти, чрез които променяме средата на живот", сподели от своя страна Йорданка Фандъкова.

София работи за подготовката на проекти за продължаване на разширението на третата линия на метрото към кв. "Левски Г", "Слатина" и на първата линия към "Симеоново". Инвестициите в публична инфраструктура са важни както за подобряване на живота на хората, така и за създаването на устойчива среда за бизнес.

Комисар Корина Крецу изрази подкрепата си за изграждането на метрото и закупуването на нови метровлакове през този и следващия програмен период.