Доброволци строят къща на самотна майка с две деца. Жилището на Гергана от село Драгичево става необитаемо след земетресението през 2012 година. В момента временно живее в общежитие на българските железници, съобщава Нова тв.
Днес тя благодари на всички, които са й помогнали.

"Тя живееше в много лоши условия. Затова се заехме със строежа на нов дом. Надявам се, че до Коледа ще приключим със строежа", заяви доброволецът от Фондация "АДРА - България" Мариан Димитров.

Припомняме, че на 22 май 2012 година земята се разтресе в 2.58 часа в Пернишкия регион. Силата беше 5,8 по скалата на Рихтер, отчетена от БАН. Гръцкият сеизмологичен център отчете 6,0 по Рихтер, румънският - 6,1 по Рихтер, а турският - първоначално го отчете като трус със сила 6,4 по скалата на Рихтер. Земният трус бе усетен почти в цяла България, усетиха го и в Гърция, в Македония и в Сърбия. Чу се страшен тътен, след което земята се разлюля в продължение на няколко минути.

Последваха вторични трусове с магнитуд 4,7 и няколко от 4,5 по скалата на Рихтер. А по-слабите вторични земетресения продължиха с месеци и бяха стотици. Хората бяха в шок и паника. Равносметката бе, че хиляди къщи осъмнаха с пропаднали покриви, счупени прозорци, напукани стени, а много хора бяха евакуирани от домовете си.