128 от сигналите са били за извършване на аварийно-спасителни дейности. Най-честите сигнали са били за наводнени мазета и улична инфраструктура, както и за отстраняване на паднали дървета и клони.
Най-много обаждания са получени от населените места в областите Смолян, Бургас, Благоевград и Смолян.

На територията на община Неделино е обявено бедствено положение. От обилните валежи са прекъснати пътищата към селата Кочево, Диманово и Раевица.

В областите Кърждали, Смолян, Благоевград, Пазарджик вали с прекъсвания. Най-тежка е обстановката в Бургаска област – в град Поморие и в самия Бургас. Там има наводнени улици, запушени канализационни шахти и невъзможност да бъдат отводнени.
Наводнени са асансьорна шахта на 9-то ОДЗ в жк „Меден рудник”, подземният паркинг на операта в Бургас, части от сградата на Пето РПУ и обекти в квартал „Победа”.

Сигналите от София са десетки - най-вече за паднали дървета и отводняване на обекти.

В останалите области обстановката е нормализирана. Няма сигнали за наводнени обекти и къщи.

Нивата на реките и язовирите в Смолянска и Кърджалийска област са под наблюдение, но към настоящия момент няма критични нива, които да застрашат населението и обектите. Червен код обаче е обявен за втори ден в Кърджали заради поройни дъждове и бурен вятър, съобщиха от НИМХ.

Ситуацията в гоцеделчевското село Брезница към момента е овладяна, съобщи кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, цитиран от БТА. Той е в селото, където заради придошлите води на река Туфча е имало реална опасност от преливане на реката и заливането на около 50 къщи.

От пресцентъра на МОСВ пък съобщиха, че системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа е обявила оранжев код за тревога за река Тунджа при Елхово. Според актуалната информация, постъпила от Системата за прогнозиране на екстремни явления за водосборите на реките Дунав и Марица на базата на European Flood Alert System (EFAS), се очаква преминаване на високи води по река Арда. По-значими повишения на водните нива на притоците й река Върбица и река Крумовица се очакват на 29 и 30 октомври 2012 г.

Анкета: Как се справят общините при силен дъжд?