22-годишният мъж от Бургас е бил с приятелката си на плаж около моста в града. Двамата решили да влязат да се изкъпят, но девойката се уплашила от големите вълни, една от които я съборила. Тя решила да излезе и подканила гаджето й да я последва. Той обаче отказал и влязъл още по-навътре. След минути голяма вълна го съборила и след като не се появил повече на повърхността, момичето алармирало водоспасителните служби. Въпреки усилията на спасителите, те не могли да го спасят. По-късно тялото на удавника изплувало до 2-ри пост на плажа. Трупът му е откаран в катедра „Съдебна медицина" - Бургас.

Около 11:00 часа пък 58-годишен мъж от столицата се е удавил на неохраняемия плаж край комплекс "Аркутино" , в близост до Приморско. Трупът му е откаран в катедра „Съдебна медицина" - Бургас. Мъжът е бил на почивка със семейството и приятели. Причина за смъртта му най-вероятно е мъртвото вълнение, което винаги започва от средата на юли.

Около 13:50 часа в Пето Районно управление „Полиция" - Бургас е получено съобщение за удавила се жена в района на плажната ивица в местността „Кюшето" в началото на бетонната алея към кв. „Сарафово" . Установено е, че това е 58-годишна жена от София. Трупът й също е откаран в катедра „Съдебна медицина" - Бургас.