Семейство от Кърджали вече 6 месеца не може да използва автомобила си, след като полицаи му свалят номерата. Междувременно собственичката печели дело, но въпреки това табелите са неоткриваеми, съобщи Нова телевизия.

Абсурдът започва в началото на март, когато приятелят на Емилия Башева пътува до Кърджали с нейната кола. Той е спрян от полицаи и заради стара глоба му е взета книжката. Малко по-късно - все още не успял да си плати глобата, полицаите го виждат и решават, че ще свалят номерата на колата.

"От началото на месец март до днес тази кола си стои тук, не се ползва, защото няма номера. Започва се ходене по мъките. Трябваше да наемем адвокат, печелим дело и обезщетение от 513 лева", разказа Башева.

Междувременно, докато чака резултата от делото, тя купува друга кола, с която да се придвижва.

"Няма как да си вършим работа, ние и двамата работим и ни трябва автомобил", каза жената.

Въпреки спечеленото дело срещу Пътна полиция сагата с номерата продължава.

"Още първия месец върнаха книжката на приятеля ми. Оттогава до днес, вече 6 месеца, номерата ги няма. Казват ми, че не знаят къде са номерата. Просто ги няма тези номера", добави Башева.

Вече близо половин година тя непрекъснато пита в КАТ-Кърджали къде са номерата й. Вчера отново отива там.

"Чакаме пак отговор, чакаме подпис. Както винаги, 5 месеца чакаме, чакаме, чакаме сега пък главния", разказа още Башева.

От полицията в Кърджали отговориха, че преди дни по случая е разпоредена проверка. Резултат от нея се очаква до седмица, но увериха, че проблемът ще бъде решен.