Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие (ББР) с началничката на кабинета на премиера в Лена Бориславова. Той действаше предии година, когато Кирил Петков беше министър на иикономиката в служебния кабинет, а договорът в подопечната му ББР беше сключен с адвокатската кантора, където тогава работеше Бориславова.

За проверката съобщава самата Лена Бориславова в пост във Фейсбук.

"Прокуратурата се е "самосезирала", само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство (на банката, б. а.) в първите дни на битката. Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение", пише Бориславова.

Тя уточнява пред в. "Сега", че не е разпитвана по проверка или досъдебно производство по казуса и отказа друг коментар. От ръководството на ББР е търсена информация за договора му с адвокатското дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" (ДГКВ) - кой, защо и при какви условия го е сключил, а Бориславова беше част от това адвокатско дружество, твърди още в. "Сега".

Разпространените фотоси на Бориславова и Петков, на които се вижда тя да отключва апартамент, са правени през същия период - миналото лто, когато той е министър, а тя - адвокат от екипа на кантората, работила с ББР.