Началникът на политическия кабинет на правителството на Кирил Петков Лена Бориславова обяви с пост в социалните мрежи, че отборът на "Продължаваме промяната" е единен, като допълва, че е болна от грип, но не уточнява дали е просто настинка, или пък е коронавирус, каквито спекулации също се появиха.

Във Facebook тя настоява, че правителството и премиерът 6 месеца водят битка за цялата държава.

"Битката в момента не е за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се "уредим" по-добре или поне ще "накажем тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието... Да успокоя "доброжелателите", #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!".

Относно казуса с ББР Бориславова посочва:

"12 месеца ... Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България. А сега си представете битката за цялата държава ... 6 месеца?! Дали? Едва ли ...".

Постът й завършва с послепис, в който уточнява, че в момента, в който се възстанови от грипа, се връща в отбора. Следва и втори, в който е категорична, че "Продължаваме промяната" ще довършат битката за "Капитан Андреево", а и всички следващи.

Публикацията й е придружена със снимка от протестите в подкрепа на правителството.

Ето и пълният текст на поста:

"Май 2021 - Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон;

Юли 2021 - вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).

Януари 2022 - след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава ...

Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия.

12 месеца ... Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България.

А сега си представете битката за цялата държава ... 6 месеца?! Дали?

Едва ли ...

Междувременно... по казуса ББР:

Старите големи кредити на въпросните 8 компании ... е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма кой да върне онези 2 млрд. лв.

Наказани няма...

Прокуратурата се е самосезирала, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.

Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение.

Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!

И така ... почти година по-късно битката не е само за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се "уредим" по-добре или поне ще "накажем" тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието...

Да успокоя "доброжелателите", #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!

П.С. А щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора!

П.С. 2: ще довършим битката за Капитан Андреево. И всички следващи.