Полицията в Несебър задържа за 24 часа 36-годишния Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

Задържането е по повод разпространен видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как Динко удря мъж, седнал със сгънати крака в инвалидна количка, който проси пред входа на голям хипермаркет на входа на курортното селище Равда.

Видеото показва как Динко със сила го събаря от стола, човекът се изправя и става ясно, че няма увреждане. На земята са пръснати портмонета и монетите, които е събрал от минувачите.

Ямболията започва да му крещи "Що лъжеш, че нямаш крака?" После го заплюва в лицето, след което друг клип показва как Динко принуждава просяка да се извинява на клиентите на магазина, че им е искал пари. 

Мнимият инвалид изпълнява нареждането на Динко и се извинява, след като преди това е бутан и дърпан от него. Всичко това се случва и в присъствието на охранителя на хипермаркета.

Скрийншот: Фейсбук

Служителите от РУП-Несебър са се самосезирали и са образували досъдебно производство за хулигански действия на прочулия се като "ловец на мигранти", по които за срок от едно денонощие е задържан извършителя на противоправната проява.

Същият е дал обяснения за действията си. Към момента продължава работата по установяване на просещия мъж, свидетели на хулиганските действия, както и самоличността на снималото клипа лице.

По случая е сезирана и Районна прокуратура - Бургас.

Скрийншот: Фейсбук