Митнически служители иззеха 415 грама кокаин при проверка на лек автомобил в района на ГКПП Дунав мост-Русе. Колата, управлявана от чуждестранен гражданин, е селектирана за щателна митническа проверка на 6 юли, при която митническите служители откриват наркотичното вещество, укрито в автомобила.

Снимка: МВР

Извършеният на място полеви наркотест на веществото е дал индикация за кокаин. След оказване на съдействие от служители на сектор "Пътна полиция" - Русе, на водача на превозното средство е направен и полеви тест за употреба на наркотични, упойващи вещества и техните аналози, който също е дал положителен резултат.
Снимка: МВР

Окръжна прокуратура - Русе уведомява по случая, че е привлечен в качеството на обвиняем румънският гражданин К.А. К. - на 44 години, за опит за контрабанден износ на наркотично вещество през ГКПП "Дунав мост". Той е задържан по време на митническата проверка, когато в автомобила му са намерени близо 415 грама кокаин на обща стойност 18 673, 65 лева.
Снимка: МВР

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Русе обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Наркотичното вещество и автомобилът са иззети като веществени доказателства по делото.

За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.